Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Igralec Shia LaBeouf o tem, kako je smrt njegove matere še poglobila njegovo vero

shutterstock_177926210.jpg

PAN Photo Agency | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 19/09/22

V intervjuju je igralec pojasnil, zakaj se mu zdi poglabljanje odnosa z Bogom tako pomembno

V zadnjem času smo zasledili kar nekaj novic o igralcu Shii LaBeoufu, saj je v prihajajočem filmu prevzel vlogo patra Pija. Prav ta vloga je bila razlog, da se je Shia spreobrnil v katolištvo.

Igralcu je avgusta umrla mama, 36-letni Shia LaBeouf, ki je bil ob njej, ko se je poslavljala, pa je poudaril, da je ta žalostni dogodek le še okrepil njegovo vero.

“Moja mama je bila v poslednjih trenutkih polna strahu. Zdravnika je spraševala, kaj je ta cevka in kaj naredi tisti aparat. Bila je vsa iz sebe. Vse življenje se je zanimala za duhovnost in Boga, vendar ga ni poznala. Ravno zato je v zadnjih trenutkih tako reagirala.”

Igralec je o tem dogodku in vplivu nanj povedal:

“Njeno največje darilo zame je bilo, da sem ob njenem umiranju krepil svoj odnos z Bogom. Ni šlo le za zanimanje ali prepričanje, ampak za odnos, zgrajen na dokazu, tako otipljivem kot objem. Njeno zadnje darilo je bilo, da sem se dokončno odločil za vero. Bila je dobra oseba, mnogi so jo imeli radi. Bog te blagoslovi, mama.”

Novinar, ki ga je intervjuval, ga je vprašal, ali meni, da je pater Pij zares doživel stigme, in če verjame v čudeže.

Čeprav bi Shia LaBeouf lahko zašel v podrobnosti svetnikovega življenja, ki ga zaradi priprav na svojo vlogo tako dobro pozna, je odgovoril zelo preprosto: “Verjamem.” Njegovo prepričanje je bilo trdno in navdihujoče.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
slavnispreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.