Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Vnuk in babica: najboljša prijatelja s skupnim Instagram, Youtube in Tiktok profilom

GRANDMA BOBBE

ZAJEM ZASLONA | INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 26/11/20

87-letna babica z Instagrama: z vnukom sta najboljša prijatelja

V času, ko vsi še posebej potrebujemo vzpodbudne zgodbe, je tu zgodba o babici in odraslem vnuku, ki sta najboljša prijatelja.

Zabavna “babi zvezda”

Matt in njegova babica sta lep zgled medgeneracijskega sožitja, razumevanja in ljubezni ter prava spodbuda za vsakogar izmed nas. Pa ne samo to, imata tudi skupna Instagram in Youtube profil, na katerem imata več kot 160.000 sledilcev, ter Tiktok profil, ki je samo v nekaj mesecih dobil več kot milijon sledilcev.

Matthew Stewart si je s svojo 87-letno babico od nekdaj zelo blizu. Matt pravi: “Velik del svojega otroštva sem preživel z babico in dedkom. Imel sem zelo lepo otroštvo. Najbrž sva si zato z babico tako zelo blizu. Lahko bi celo rekel, da mi je na nek način kot mama.”


Brad Ryan and grandmother

Preberite še:
Joy še nikoli prej ni videla oceana. Sedaj že štiri leta potuje z vnukom

Doma frizira svojo babico

Mattova babica, ki jo imenuje kar GB (okrajšava za Grandma Bobbe, kot ji je ime), je zelo pozitivna, nasmejana in zabavna gospa. Skupaj preživljata lepe trenutke, gospa pa nima nikakršnih zadržkov ob tem, ko pove kaj zabavnega za Mattov Instagram ali Tiktok profil. Ker je tudi Florida, kjer živita, že mesece v lockdownu, se Matt nadvse trudi, da bi svoji babici karseda polepšal ta čas in ji ga vsaj malce popestril. Zanjo hodi po nakupih, jo z avtom vozi naokrog in ji krajša čas.

Tako se je že pred meseci domislil, da bo kar sam sfriziral babico, ki že dolgo ne more v svoj najljubši salon na tedensko umivanje in fen frizuro. Doma sta pripravila vse potrebno za domači frizerski salon, nato pa je Matt babici umil lase, jih posušil in navil. Od takrat dalje je to njuna tedenska rutina, da se babica GB lahko vseeno počuti urejeno.

GB se seveda drži ukrepov in ne hodi v javnost, da se ne bi okužila s koronavirusom. Pri tem je strog tudi Matt, ki pravi, da mora biti babica previdna in je zanjo zaenkrat še bolje, da ostaja doma ter v naravi. A GB je že močno naveličana in že komaj čaka, da bi bilo tega konec. “Čeprav se Matt močno trudi, mi je že kar malo dolgčas. Seveda gledam televizijo, rešujem križanke in podobno, a rada bi že počasi šla normalno v trgovino. Sem pa sproščena in flegmatična stara gospa. V življenju sem dala že marsikaj skozi, tako da me tole vse skupaj prav nič ne skrbi.”


FACETIME

Preberite še:
Predlogi za babice in dedke, kako se povezati z vnuki v času izolacije

Ne bodo vedno z nami, zato jih moramo ceniti

Matthew, ki ga lep odnos z babico osrečuje, ji je pred nekaj meseci pokazal hišo, ki jo gradi in v kateri bo stanovala tudi ona. S tem jo je presenetil do solz. Že samo dejstvo, da se je vnuk noče znebiti ali dati v dom za ostarele, ampak bo v novi hiši celo namenil nekaj sob samo zanjo, jo je pretreslo. “Ganjena sem, da me kdo želi ob sebi,” je rekla v solzah.

View this post on Instagram

A post shared by GB And ME (@stewiez71)

Matt upa, da bo s posnetki in objavami na socialnih omrežjih spodbudil druge, da bodo hvaležni za svoje stare starše. “Naši stari starši nas potrebujejo! Že samo to, da jih pokličemo po telefonu, jim lahko polepša celoten dan. Ne bodo večno tukaj z nami, zato skušajmo z njimi preživeti čim več časa.”




Preberite še:
“V naši družbi smo navajeni, da otrokom nekaj naložimo, sami pa živimo drugače. Ne gre tako”


web 3 mozirje

Preberite še:
“Včasih trudoma iščeš poti, koronakriza pa pripomore, da jih najdeš”


POLICJANT PIOTR

Preberite še:
Policist, ki govori o Bogu: “Poskušam oznanjati predvsem z lastnim življenjem”

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.