Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Vnukinja kraljici Elizabeti ob jubileju pripravila ganljivo presenečenje

Platinum Jubilee

Steve Parsons | POOL | AFP

Cerith Gardiner - objavljeno 19/05/22

Tudi v kraljevi družini je vez med starimi starši in vnuki zelo pomembna

Pretekli konec tedna so v Združenem kraljestvu obeležili enega prvih dogodkov v sklopu praznovanja ob 70. obletnici kraljevanja kraljice Elizabete II. To je bil tudi prvi javni dogodek po dolgem času, ki se ga je kraljica udeležila. S tem je razveselila mnoge, ki so se bali za njeno zdravje, saj je izpustila kar nekaj pomembnih dogodkov, vključno z udeležbo v parlamentu.

Kraljica, ki je velika ljubiteljica konj, je z žarom v očeh opazovala parado jahačev in kočij. Še posebej ganljiv trenutek pa je nastopil, ko je na prizorišču zagledala svojo 18-letno vnukinjo Lady Louise.

Louise, ki je hči kraljičinega najmlajšega sina Edwarda, se ukvarja z vožnjo kočij in športnim jahanjem. Vožnja kočij je strast, ki jo je podedovala po svojem pokojnem dedku princu Filipu.

Kot poklon svojim starim staršem je v areni vozila dedkovo kočijo, ki jo je prejela po njegovi smrti. 96-letna kraljica je bila vidno ganjena, ko je opazovala čudovito gesto in nastop svoje vnukinje.

V tistem trenutku se je kraljica, ki nosi mnogo nazivov in ima v lasti mnogo gradov in posesti, pokazala kot mati, babica in prababica, ki je vzgojila veliko članov svoje družine in ustvarila mnogo spominov, tako lepih kot težkih.

Prizor je bil tudi priložnost, da se spomnimo, kako pomembno je, da med starejšimi in mlajšimi generacijami vzdržujemo tesne vezi.

Če imate otroke, jih opominjajte in učite, naj ohranjajo lepe odnose s svojimi starejšimi sorodniki in jih vidijo kot dar.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
kraljeva družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.