Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Nastop članov skupine U2 na kijevski postaji podzemne železnice je pustil globok vtis

Bono-U2-Paul David Hewson-AFP

SERGEI SUPINSKY | AFP

Lojze Grčman - objavljeno 09/05/22

Znani takti na kijevski postaji podzemne železnice, ki je postala zaklonišče

O nastopu ni veliko podatkov, a splet hrani številne nedeljske posnetke dveh članov kultne irske zasedbe U2. Vokalist Bono in kitarist Edge sta nastopila na postaji kijevske podzemne železnice, ki je v času vojne postala zaklonišče. Izvedla ste nekaj največjih hitov skupine, kot so Sunday Bloody Sunday, Desire in With or without you.

Članoma zasedbe U2, ki sta v Kijev prišla na predsednikovo povabilo v “znak solidarnosti z ukrajinskim ljudstvom”, se je za nekaj čaka pridružil tudi ukrajinski pevec Taras Topolja, član zasedbe Antytila, ki pa se je tudi moral preleviti v branilca domovine.

“Ljudje v Ukrajini se ne borijo le za svojo svobodo. Bojujejo se tudi za vse nas, ki ljubimo svobodo,” je ob robu koncerta, ki je pustil globok vtis, med drugim dejal Bono.

Tags:
Ukrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.