Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Bono o papežu: Poseben človek za poseben čas

VATICAN-RELIGION-MUSIC-POPE-BONO

Handout / VATICAN MEDIA / AFP

Lojze Grčman - objavljeno 20/09/18

Pevec in najznamenitejši član skupine U2 Bono se je v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom

Med drugim sta papež in Bono govorila o dobrodelnosti, razvojnih ciljih sveta in škandalih v Cerkvi. Glede zloglasnega dogajanja na Irskem je Paul David Hewson, kot se glasita pevčeva pravo ime in priimek, papežu dejal, da “so nekateri storilci bolj zaščiteni kot žrtve in da je bolečino mogoče videti v njihovih očeh”.

Sveti oče in pevec sta se zavezala k dobrodelnemu sodelovanju. Gre za partnerstvo med organizacijo Scholas Occurrentes, ki jo je ustanovil Frančišek in si prizadeva za večjo vključenost otrok v izobraževanje po vsem svetu, ter kampanjo One. Bono je njen soustanovitelj, za cilj pa ima zmanjšanje revščine.

Bono, ki se je pred slabimi 20 leti že srečal z Janezom Pavlom II., in papež Frančišek sta si izmenjala darili, naklonjenost pa se zdi obojestranska, saj sta se na koncu srečanja prisrčno objela. Glasbenik je izjavil, da je papež “poseben človek za poseben čas”.

Maja je sicer kar nekaj prahu dvignil tvit skupine U2 – poudarjamo, ne Bona – o podpori glasovanju za splav v določenih okoliščinah.


POPE FRANCIS GENERAL AUDIENCE

Preberite še:
Kako bi papež Frančišek navdušil ateista?


CONCERTO, RAGAZZA, GIOIA

Preberite še:
10 glasbenih uspešnic, ki so nastale po navdihu iz Svetega pisma


TOM HANKS

Preberite še:
Skrivnost zvezdniških parov za uspešen zakon

Tags:
papež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.