Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Vas skrbijo cene goriva? S temi nasveti lahko malce znižate stroške

shutterstock_1542902450.jpg

Dragana Gordic | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 01/04/22

Ti uporabni predlogi bodo pomagali ne le vaši denarnici, temveč bodo v prid tudi Božjemu stvarstvu

Vojna v Ukrajini ima nešteto posledic in večina jih je daleč onkraj našega nadzora. Ena od stvari, zaradi katere je trenutno resnično prizadeta večina družin na Zahodu, so naraščajoče cene goriv.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

Morda se ne zdi najbolj prav, da tožimo zaradi novega finančnega bremena, medtem ko se ljudje borijo za svoja življenja, toda podražitev goriv pod vprašaj postavlja naš trenutni življenjski slog in dejstvo, kako se nam zdi povsem samoumevno, da skočimo v avto in se brez posebnega premisleka zapeljemo od točke A do točke B.

Z nekaj preprostimi spremembami bomo ne le zmanjšali stroškov, temveč si bomo privzgojili tudi boljše navade in obenem pomagali zaščititi Božje stvarstvo. Pri tem upoštevajmo, da nekateri ljudje – na podeželju ali tisti, ki recimo uporabljajo svoja vozila ali kmetijsko opremo za delo, – ne morejo storiti veliko za nadzor porabe goriva, za povprečnega voznika v mestu ali predmestju pa so ti nasveti zelo koristni.

Na srečo je bil moj oče nekdaj inštruktor vožnje in mi je v glavo vtepel te pomembne navade. Morda lahko pomagajo tudi vam.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
Ukrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.