Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Pišem ti pismo, oče, ki te nisem poznal

prežganje

LOJZE GRČMAN | ALETEIA

Fotografija je simbolična.

Lojze Grčman - objavljeno 19/03/22

Oče, še posebej sem ti hvaležen, ker mi lahko "oči" rečejo sin in hčerki, kar jemljem za milost in blagoslov

Dragi oče. Verjetno bi te klical ati, morda oči ali kako drugače. Dejansko te poklical nisem nikoli, ker si zaradi bolezni svet žal moral zapustiti zelo zgodaj, še pred mojim rojstvom. Zame je v najožjem družinskem okolju tako vedno obstajala le dvojina – mama in jaz.

Pišem ti, čeprav se nikoli nisva imela priložnosti pogovarjati. Pišem ti v času, ko sem statistično približno na polovici življenja, morda sem jo tudi že prekoračil, Bog ve. Štejem le peščico manj let kot ti, ko si se poslovil. Pišem ti, ko se oziram nazaj, k svojim koreninam, kdo sem, kaj sem, kaj sem napravil, na kaj sem ponosen, kje sem zgrešil, kam si želim. Pišem ti, ker iskreno razveseli vsak lep spomin, ki ga z mano podelijo tisti, ki so te lahko spoznali in s tabo prehodili del poti.

Predvsem pa ti pišem zato, da bi se ti zahvalil za tvojo skrbnost, ki jo, četudi po desetinah let, konkretno čutim. Še posebej sem ti hvaležen, ker mi lahko “oči” rečejo sin in hčerki, kar jemljem za milost in blagoslov, ki ju sam žal nisem bil deležen. V nebesih prosi zame, da bi bil dober in plemenit oče, ter tudi za vse družine, kjer manjka očetovski lik iz tega ali onega razloga. Hvala, ati.   

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.