Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Uredite svojo omaro v stilu kapsulne garderobe

SUMMER FASHION

Zoom Team | Shutterstock

Miriam Esteban Benito - objavljeno 28/02/22

Je vaša omara polna in nikdar ne veste, kaj bi oblekli?

Vas menjava garderobe utruja in ne veste, kje bi se je lotili? Predlagamo vam garderobo v brezčasnem in zelo praktičnem slogu. Ne verjamete? Preberite. 

V zadnjih letih se veliko govori o t. i. kapsulni garderobi. V današnjem času si preveč zapletamo življenje. Vedno hitimo in naš najpogostejši stavek je: “Nimam časa.” Ali ste se kdaj vprašali, koliko časa porabimo, da uredimo vse naše materialne stvari?

V zadnjih letih se je izraz kapsulna garderoba počasi prijel v družbi. Prvič se je pojavil s kolekcijo Donne Karan Seven Easy Pieces (Sedem preprostih kosov). Sestavljena je bila iz sedmih oblačil, ki so obljubljale, da lahko pokrijejo vse vsakdanje oblačilne potrebe. Danes prevladuje mnenje, da bi morala kapsulna garderoba vsebovati od 30 do 40 kosov oblačil, vključno s torbicami, kopalkami, plašči in čevlji.

Kapsulno garderobo lahko opredelimo kot omejeno vrsto osnovnih oblačil, ki so brezčasna in dobre kakovosti, s katerimi lahko ustvarite vrsto kombinacij za vsako priložnost. S takšnim načinom vam ni treba imeti omare, polne oblačil. Dovolj je imeti nekaj dobro usklajenih kosov, v katerih se počutite prijetno in udobno.

Danes kapsulna garderoba postaja vse bolj modna na družabnih omrežjih. Med prednostmi lahko izpostavimo urejenost in udoben ter po vaši meri ustvarjen videz.

shutterstock_2088002437.jpg
Preberite še:To je barva leta 2022

Manjša poraba oblačil

Morda še pomembnejša prednost pa je manjša poraba oblačil in prihranek denarja. Tako boste namreč imeli zgolj oblačila, ki jih res potrebujete. Ko se en kos obrabi, ga zamenjate. Poleg tega vam obleka ne bo več vzela toliko časa, ker se vsi kosi dobro ujemajo in nam preverjeno pristojijo.

S kapsulno garderobo postanemo tudi bolj ustvarjalni, ker vsak kos lahko drugače in kar najbolj učinkovito uporabimo. Izognemo se delanju zalog in izpopolnjujemo svoj slog, saj svoj videz vsakič znova bolj preučimo.

Izražanje našega življenjskega sloga

Med vero in lepim obstaja temeljna vez in vanjo so vključeni tudi izbira oblačil, naša drža ter odnos do materialnih dobrin, saj vse to govori o naši osebnosti.

Kar zadeva modo, ni vse odvisno od trenutnega mnenja. Zato je pomembno znati razločiti, kako se naša duša zrcali v oblačenju in kakšen je naš življenjski slog.

Smo edinstvena bitja. Dovolj je malo modrosti in načrtovanja, da si omislimo kapsulno garderobo. Ta nas bo osvobodila vezi mimobežne mode in potrošništva. Prava garderoba je tista, ki si jo ustvarimo sami in katere slog ustreza vsemu, kar nosimo v srcu in nas skozi materialno vodi k presežnemu.

Vsak izmed nas lahko dozori v lastnem slogu oblačenja, ki izraža tudi veselja naše duše. V preprosti in vsakdanji obleki se skriva skrb za dober okus, ki pripomore k enotnosti duha in telesa, skozi katerega raste tudi naše krščansko življenje. Načrtujte in preudarno izbirajte! Nikar ne odlašajte, ampak ustvarite svojo kapsulno garderobo!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.