Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Posodobite svojo garderobo, ne da bi pri tem zapravili en sam evro!

FASHION

Globalmoments - Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 22/01/20

Sredi zime kaj zlahka nastopi nekakšna naveličanost: nad vremenom, nad mrazom, pa tudi nad garderobo

Morda ste si zaželeli spremembe, a preprosto nimate sredstev niti želje, da bi karkoli novega kupili. Kaj lahko storite v tem primeru, da se boste vseeno počutile, kot da ste si privoščile novo garderobo?


COLOUR

Preberite še:
To je barva leta 2020

Tri kombinacije z vsakim kosom, nato pa fotoalbum

Veliko ljudi nosi le manjši del svojih oblačil in dodatkov, v njihovi omari pa se skrivajo pravi zakladi, za katere sploh ne vejo, da jih imajo. Da bi poznali vsebino svoje garderobe, jo morate dejansko kdaj pa kdaj zložiti iz omare. A kaj, ko potem nastopi slavni (ženski) vzdih: “Imam polno omaro, pa nimam kaj obleči …” Zveni znano?

Vzemite si eno popoldne, najbolje je, če lahko uredite tako, da vas medtem ne bo nihče motil. Potem se lotite poskušanja stvari iz svoje omare, pri čemer naj vas vodi dejstvo, da morate vsak kos skombinirati v vsaj 3 različne kombinacije. Tista jopica, ki ste jo kupile, a nikoli oblekle? Poskusite jo s hlačami, krilom in kavbojkami. Srajčka z dolgimi rokavi gre lahko pod pulover, pod suknjič ali pa jo nosite samostojno h krilu …


MONEY

Preberite še:
Vas skrbi za denar? Kaj o tem pravi Jezus v Svetem pismu

WOMAN, PHOTO, DRESS
Alliance Images | Shutterstock

V navdih so vam lahko fotografije žensk, katerih slog vam je všeč in jih najdete na Pinterestu, Instagramu in tako dalje. Ko najdete kombinacijo, ki vam je všeč, se v tej kombinaciji fotografirajte. Na koncu si lahko izdelate mapo fotografij kombinacij, ki jo imate shranjeno v vašem telefonu. Ta vas bo rešila iz zadrege vsakič, ko spet ne boste vedele, kaj obleči.

Ženski žur z izmenjavo oblačil

Ker je januar dolgočasen mesec, si ga lahko popestrite s tem, da organizirate žensko zabavo z izmenjavo oblačil. Vsaka naj prinese s sabo oblačila, ki jih ne nosi več, se jih je naveličala ali ji niso več prav. Ne pozabite tudi na čevlje, torbice, šale in nakit.


MAN AT THE CLOSET

Preberite še:
Isto majico in hlače je nosil pet dni. Ugotovil je naslednje …

Ob dobrem prigrizku ali kozarčku pijače se boste sprostile, nasmejale in uživale v ženski družbi. Povsem možno je, da bodo določeni kosi šele v okviru izmenjave našli svojo pravo lastnico, torej damo, na kateri bodo res zažareli. Ve vse pa boste odšle domov z “novimi” kosi, za katere niste odštele niti evra. Ne pozabimo, da bo to tudi zelo ekološki korak!

Ustvarite v svoji omari enak občutek kot v lepem butiku

Vse vemo, kako prijetno za vse čute je stopiti v lep butik ali trgovino z oblačili, kjer so na policah lično zloženi puloverji, na obešalnikih visijo bluze in obleke, v trgovini pa je čudovit vonj po cvetlicah. Nekaj tega občutka si lahko pričarate tudi same v svoji garderobni omari.


FATHER

Preberite še:
Moški pogled na opravke

CLOSET
New Africa I Shutterstock

Lepo je, če je v omari red in so oblačila lično urejena – bodisi po barvah (npr. temna oblačila skupaj, svetla skupaj), materialih (bombažne majice na enakem kupu) ali skupinah (v enem delu omare obleke, v drugem suknjiči, nato krila …).

Za nego oblačil je pomembno, da so lepo zložena in pospravljena, saj to vpliva na njihovo kakovost. Pa tudi raje jih oblečemo, če so čista in vabljiva na obešalnikih ali ličnih kupčkih na policah, ne da so vsa pomečkana in “zlepljena” nekje na dnu omare. V omaro si lahko namestimo blazinice ali vrečke z dišečo sivko.

Načeloma velja, da je omara bolj vabljiva in dosti bolj pregledna, če v njej stvari niso preveč nagnetene. Resnično umazanih oblačil ali takih, ki že imajo vonj in so potrebna čiščenja, nikakor ne dajemo v omaro, temveč jih kar najhitreje operemo, zlikamo in nato zložimo nazaj v omaro.


Neal McDonough

Preberite še:
Igralec je zaradi žene zavrnil igranje v erotičnih scenah. Izgubil je službo in veliko denarja …


SHY

Preberite še:
Kako premagati sramežljivost in sklepati prijateljstva?


web 3 ana lukner roljic

Preberite še:
“Če nekoga nimaš brezpogojno rad, tega ne zdržiš”

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.