Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mlada mamica po olimpijski kolajni v solzah sreče: “Največji dosežek v življenju me čaka doma”

gloria kotnik

Twitter @TeamSlovenia

Lojze Grčman - objavljeno 08/02/22

Ganljivi trenutki Glorie Kotnik, slovenske deskarke, ki je v Pekingu osvojila bronasto kolajno

Čarobni dnevi na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer so si slovenski športniki priborili že pet medalj. Po Urši Bogataj in NikiKrižnar ter mešani skakalni ekipi sta današnja junaka dneva deskarja, srebrni Tim Mastnak in bronasta Gloria Kotnik.

Ta ima za sabo še posebno zgodbo. Ne le zaradi dvakratne izgorelosti, ki jo je zadela pred časom, ampak tudi materinstva. Doma v Velenju ima namreč približno leto dni starega sinka Maja. Zaradi porodniškega dopusta pa je izpustila praktično vso lansko sezono.

Kolajna na četrtih olimpijskih igrah

Potem ko je postalo jasno, da je v paralelnem veleslalomu na svojih četrtih olimpijskih igrah osvojila bronasto kolajno, jo je preplavil silovit val čustev. “Neverjetno, res. Sploh ne morem verjeti. Res sem vesela, to podarjam tistim, ki so nam ves čas stali ob strani. To je za moje najbližje,” je, objokana od sreče, povedala Maji Hrvatin v mikrofon nacionalne televizije in, namigujoč na sinka, pokazala jasno prioriteto.

“Največji dosežek v življenju me čaka doma. Ta medalja pa je nagrada za ves trud. Ne morem verjeti, res ne. Vse, kar se trenutno dogaja, je … Preveč čustev, preveč vsega … Sploh ne morem dojeti, da je res,” je končala izjavo. Če ne prej, bo Gloria dojela, da je res, ko bo konkretno otipala, vzela v roke medaljo v zgodnjih popoldanskih urah po slovenskem času.

Materinstvo jo je dodobra spremenilo

Gloria je pred meseci spregovorila v odmevnem intervjuju z Alenko Teran Košir za Sportal. “Dejstvo je, da me je materinstvo, starševstvo res zelo spremenilo. Zdaj na stvari gledam povsem drugače. Lahko rečem, da sem z rojstvom otroka moj življenjski cilj dosegla. Povsem pomirjena sem in še nikoli v življenju se nisem počutila bolje,” je povedala.

“Nisem več tako neučakana, nervozna, zdaj si znam vzeti čas, zadihati in razmisliti o svojih nadaljnjih korakih. Sin me vsakodnevno opominja na to, kaj je v življenju res pomembno, zato se z rezultati res ne obremenjujem,” je dopolnila svojo misel za omenjeni medij.

Lekcije izgorelosti

32-letna deskarka se je kar dvakrat soočila z izgorelostjo. Druga preizkušnja jo je naučila več lekcij. Na primer, da kdaj zna reči tudi ne, tega, da se ne obremenjuje več toliko s čustvi drugih ter zna zaprositi za pomoč, če ji kaj ne gre.

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.