Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Je molitev obveznost? “Ne, privilegij!” Zakaj, razloži Helena

helena rozman oddaja reflektor

ARHIV ODDAJE REFLEKTOR

Mojca Purger - Lojze Grčman - objavljeno 06/01/22

Razmišljanja voditeljice oddaje Reflektor in sogovornikov o molitvi

Heleno Rozman, ki je kar dvakrat šla skozi preizkušnjo raka, so glede molitve nekoč vprašali: “Kako ti poleg vseh stvari uspeš opraviti še to obveznost?” Njen odgovor je bil povsem preprost: “Obveznost? Ne! Molitev je zame privilegij.”

Zakaj? Helena, voditeljica spletne oddaje Reflektor in koordinatorka področja duhovnosti, razloži: “Zaradi molitve se bolj povezujem z Bogom. Bolj ga poznam, z njim delim težave, izzive in blagoslove. Molitev ohranja ton mojega dneva. Zaradi tega sem bolj vesela, lahko se mu zahvaljujem in želim biti bolj podobna Jezusu.”

Nekaj misli o molitvi so povedali tudi pretekli gostje v oddaji Reflektor:

Molitev usmerja tudi Helenine odločitve, dnevno dogajanje: “Zame je kot protistrup, zdravilo. Ubije vse moje frustracije, strahove in izpostavi moj greh ter me s tem ozdravlja. Tako se čez dan bolje odločam, kaj moram narediti. V molitvi srce bolj podrejam Gospodu. Ne molim le za vse bedne okoliščine v svetu, ampak da podredim svoje srce Gospodu, da on spreminja moje srce in tako mi je tudi lažje.”

Dodajamo še povezave do duhovnih oddaj:

Tags:
molitevOddaja Reflektor
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.