Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Igralec Zac Efron v Lurdu: “Počutim se, kot da sem del nečesa veliko večjega od sebe”

DOWN TO EARTH WITH ZAC EFRON

Down to Earth with Zac Efron | Netflix

J-P Mauro - objavljeno 24/07/20

Zvezdnik, ki zase pravi, da ni veren, je v Lurdu doživel prav posebno izkušnjo

Priljubljeni ameriški igralec Zac Efron, ki je že kot najstnik zaslovel v seriji filmov High School Musical, trenutno navdušuje z dokumentarno serijo Down to Earth (Nazaj na Zemljo, op. p). V seriji s svojim prijateljem in gurujem zdravega življenjskega sloga Darinom Olienom odkriva darove našega planeta.

V drugi epizodi, ki je bila posvečena vodi, je eno od prizorišč snemanja tudi Francija, natančneje romarsko svetišče v Lurdu. Tam je igralec, ki je sicer v enem izmed intervjujev dejal, da je bil vzgojen kot agnostik, doživel prav posebno izkušnjo. Čeprav se je s snemalno ekipo v Lurdu zadržal le kratek čas, je bil zelo odprt in je pokazal spoštovanje do katoliških verovanj.


COLLAGE OF STARS

Preberite še:
Mladi zvezdniki, ki so premagali zasvojenost

“Včasih ti že to, da prosiš, lahko prinese mir”

Ob obisku svetišča je bil Efron priča molitvi in prižiganju sveč številnih vernikov, kar se ga je zelo dotaknilo.

“Molitev pomeni različne stvari za različne ljudi, toda to, da si vzameš čas in prosiš, lahko prinese mir in ti je v tolažbo samo po sebi.”

Ob tem je dodal tudi, da ne glede na to, ali človek verjame v moč molitve ali ne, energije, ki jo začuti ob prižiganju luči v Lurdu, ni moč zanikati. “Moje misli so skoraj v povsem čistem, meditativnem stanju. Počutim se, kot da sem del nečesa veliko večjega od sebe,” je dejal med snemanjem.

“Vsekakor verjamem v nekakšno moč skupinske molitve. Vsi ti ljudje, ki se tukaj zbirajo v skupni molitvi, ustvarjajo veliko silo. Ali deluje? Ne vem. Ne moremo pa zanikati neverjetnega miru in lepote, ki smo jima tukaj priča,” je še poudaril.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


MARK WAHLBERG

Preberite še:
Hollywoodske cerkve, ki jih obiskujejo zvezdniki


Sister Cristina Scucca

Preberite še:
Sestra Cristina na Zvezde plešejo: “Vera ni geto”


FAYE DUNAWAY, TONY BLAIR, GARY COOPER

Preberite še:
10 najbolj znanih ljudi, ki so postali katoličani

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.