Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Ko bere zahvalna pisma otrok, vedno dobi potrditev: “Splača se potruditi!”

MIKLAVŽEVI ANGELČKI

YOUNG CARITHAS SLOVENIJA

Valerija Trček - Lojze Grčman - objavljeno 12/11/21

Akciji, s katerima lahko nekomu pričarate lepši dan in vlijete upanje v boljšo prihodnost

Miklavževi angelčki je akcija Slovenske karitas v sklopu programa YoungCaritas – Mlade Karitas, ki letos že tretje leto zapored poteka od novembra do začetka decembra. Namen je pomagati staršem, ki si zaradi oteženih življenjskih razmer ne morejo privoščiti daril za otroke. Akciji se lahko pridružite tudi vi – s preprostim darilom in pozdravnim pismom, ki ju prinesete na dogovorjena mesta ali pošljete. Na spletni strani dobite vse potrebne informacije.

“Prva akcija je potekala leta 2019. Voditeljem počitnic Biserov se je porodila ideja, kako bi ostali v stiku z otroki, ki smo bili na letovanju. K sodelovanju smo povabili animatorje. Lani so nas ljudje že poznali, akcija je dobila svoje ime, pridružilo se nam je več prostovoljcev, zbrali smo še bistveno več daril,” je v posebnem pogovoru v živo na Aleteijinem Facebook profilu dejala Veronika Žižek, ki je dejavno vključena v akcijo. Njeni začetnici sta sicer Katarina Maček in Zala Šeme.

Število daril se je potrojilo

Število Miklavževih angelčkov vsako leto raste. V letu 2019 so skupaj zbrali 133, lani pa kar 394 daril. “Prepričani smo, da je vsako darilo razveselilo tako prostovoljca, ki ga je ustvaril, kot otroka, ki je darilo dobil. Ravno zaradi tega vztrajamo in si želimo, da bi bila tudi letošnja akcija uspešna,” sporočajo s Slovenske karitas.

Kot ob vseh aktivnostih Mlade Karitas pa s svojimi številnimi talenti pomaga tudi Luka Oven: “Odzivi na lansko akcijo so bili navdušujoči. Pričakovali smo kakih 50 daril, pri številki 100 smo bili navdušeni. Ko pa pride približno 400 daril … To je nekaj najlepšega. Lepo je brati zahvalna pisma otrok, ki jih imam še vedno spravljena. Ko imam slab dan in se poraja kak dvom o našem poslanstvu, jih preberem. Da, splača se potruditi! Včasih nam v zahvalo pošljejo tudi kak bombonček ali čokolado. Vidi se, da se želijo oddolžiti.”

YoungCaritas pa pripravlja še eno lepo akcijo: Pismo za lepši dan.Cilj te akcije je, da polepšajo dan starejšim oz. osamljenim ljudem, ki za lepši dan potrebujejo samo nekaj besed, strnjenih v prisrčno pismo.S preprostim dejanjem, ki vam ne bo vzelo veliko časa, lahko nekomu pričarate lepši dan in vlijete upanje v boljšo prihodnost. Več informacij najdete tukaj.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.