Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Trije bratje, ki so na isti dan postali duhovniki

AVENIDO BROTHERS

German Jao Calacat | Facebook | Fair Use

Agnès Pinard Legry - objavljeno 27/10/21

Jessie, Jestonie in Jerson Avenido so bili posvečeni na isti dan in v isti verski kongregaciji

Podobnega dogodka v Cerkvi na Filipinih še niso doživeli: trije bratje so bili istega dne posvečeni v duhovnike znotraj iste verske kongregacije.

Jessie, Jestonie in Jerson Avenido so mašniško posvečenje prejeli v sredo, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva, v italijanski Kongregaciji presvetih stigem (ali stigmatincev). Slovesnost v stolni cerkvi v mestu Cagayán de Oro na Filipinih je vodil škof José Cabantan.

“Blagoslov je imeti duhovnika v družini, imeti tri pa je resnično nekaj posebnega,” se veselijo starši novomašnikov. Njihov oče, kmet in varnostnik, ter mati, po poklicu varuška, prihajata iz zelo skromnih razmer, vendar v njihovi družini nikoli ni primanjkovalo ljubezni.

Ne gre za naključje

Čeprav so bili trije bratje posvečeni skupaj, pa so bile njihove poti v duhovništvo zelo različne. Najstarejši, 30-letni Jessie, je v semenišče vstopil leta 2008, leta 2010 pa sta mu sledila še 29-letni Jestonie in 28-letni Jerson.

Jessie si je sprva želel postati policist ali elektroinženir in se je pred vstopom v semenišče celo vpisal na univerzo za elektrotehniko. Jestonie si je želel postati učitelj, Jerson pa je sanjal o zdravniškem poklicu.

“Tega poklica nismo izbrali ne po naključju ne na silo, temveč s svobodno voljo,” so vsi trije povedali po posvečenju.

“Ne prihajamo iz bogate družine, vendar smo zelo bogati v svoji ljubezni do Gospoda in njegove Cerkve,” je po posvečenju dejal oče Jessie Avenido. Trije bratje so po slovesnosti razkrili, da imajo še enega mlajšega brata, ki prav tako razmišlja o duhovniškem poklicu.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaduhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.