Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Gasilec je sedem minut preživel v ognjenem peklu, nato je bil rešen z Božjo pomočjo

Cheyane.png

Zajem zaslona | Youtube

Katarina Berden - objavljeno 11/10/21

"Ni logično, da sem preživel, vendar slavim in hvalim Gospoda za vse, kar je naredil v tistem dnevu. Ni šlo za srečo ali naključje, šlo je za Božje delo"

Predstavljajte si, da se podate med ognjene plamene, iz katerih ne morete pobegniti. To je bila resničnost, ki jo je doživel poveljnik gasilskega oddelka v Los Angelesu, Cheyane Caldwell. Klici na pomoč iz goreče stavbe so ga namreč skoraj stali življenja.

“Nihče ni pričakoval, da bom preživel,” je povedal Caldwell. Njegovo življenje se je 24. julija 2007 namreč za vedno spremenilo. Začelo se je z dogodkom, ko je zagorelo nadstropje v hiši v Kaliforniji. Ko se je njegova ekipa bližala požaru, se je hitro izkazalo, da je ta že ušel izpod nadzora.

gasilci
Preberite še:Naš poklon gasilcem

Na pragu smrti

Caldwell je splezal na streho, da bi ocenil razmere, takrat pa se je streha udrla in padel je približno štiri metre globoko v ognjene zublje.

Medtem ko so plameni še naprej divjali po stavbi, se je Caldwell prebudil sredi hude vročine, izhoda iz te nevarne situacije, ki jo opisuje kot najbolj vročo peč, pa ni bilo videti. Spominja se, da se je pripravil na smrt, pred očmi pa se mu je odvila zgodba njegovega življenja.

Rešitev

Bog pa je imel očitno drugačne načrte. Kljub temu, da so se možnosti za Caldwellovo preživetje manjšale, saj so ognjeni zublji objemali njegovo telo, je prišlo do preobrata.

Vodja gasilske enote je naročil, naj skozi odprtino v strehi zlijejo ogromno količino vode in tako Cheyanovi družini zagotovijo, da se bo lahko na lep način poslovila od njegovega telesa. Nihče namreč ni verjel, da je gasilec po sedmih minutah “pekla” še živ.

Voda je prišla kot dar iz nebes, bolečine zaradi ognja so v trenutku minile.

Caldwell je preživel, po osmih dneh se je prebudil iz kome in pričel s težavnim okrevanjem. Po desetih mesecih se je že vrnil na svoje delovno mesto. Od takrat pogosto deli svojo zgodbo v intervjujih in drugih pričevanjih.

Vse “zasluge” za svoje preživetje pripisuje Bogu in pravi, da “čudežem ni bilo konca. Usoden bi bil lahko že sam padec, to je bil že prvi čudež, da je sploh preživel.

Vodja gasilcev se spominja, da je občutil, kot bi se Bog začel pogovarjati z njim in mu naročil, naj skozi odprtino spusti vodo.

Caldwell vedno znova ponavlja, da molitev zares deluje, prav tako pa ima Bog vedno načrt, ki ima smisel. “Ni logično, da sem preživel, vendar slavim in hvalim Gospoda za vse, kar je naredil v tistem dnevu. Ni šlo za srečo ali naključje, šlo je za Božje delo.”

Njegovo zgodbo si lahko ogledate tudi v videoposnetku (v angleščini):

Vir: CBN NEWS

Tags:
gasilci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.