Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Letošnja Stična mladih je bila en velik blagoslov”

stična mladih 2021

Katoliška mladina | Anja Deželak

Aleteia Slovenija - objavljeno 18/09/21

Stična mladih 2021 se je zaključila, ostajajo pa lepi spomini in vtisi

Vtisi organizatorjev

Prišlo je malo več kot 2200 mladih in takšno številko smo tudi pričakovali, zato smo tega zelo veseli. Veseli smo tudi, da nam je Stično mladih 2021 sploh uspelo izvesti. Letošnja Stična je bila namreč res ogromen projekt. Še do junija smo mislili, da bo izvedena na več lokacijah, zato so bili zadnji meseci zelo natrpani, veliko je bilo organizacije. Program je bil pester, vzdušje je bilo res dobro, videlo se je, da so mladi veseli, da se lahko nekje podružijo. Bilo je kar veliko novosti, cel dan je bila možnost adoracije, imeli smo tudi program za duhovnike, bilo je veliko raznovrstnih in zanimivih delavnic, prvič pa je na odru sodeloval tudi orkester. Popoldne smo imeli tudi dva glasbena nastopa, in sicer ansambel Skrivnost in pevski zbor Bee Geesus. In še nekaj je zelo zanimivo: včeraj je lilo kot iz škafa, travnik, na katerem stoji glavni oder, se je spremenil v blatno mlakužo. Zjutraj je bilo še megleno. Ko pa so prišli mladi in se je začel program, se je popolnoma razjasnilo in tako tudi ostalo. To je res pravi blagoslov.

Lucija, odgovorna za odnose z javnostmi pri Stični mladih

Na začetku bi poudarila, da smo res veseli, da je prišel ta dan, da smo se zbrali skupaj. Res je bilo noro dobro videti množico mladih ljudi, ki je s svojo energijo napolnila ves travnik, na katerem je stal glavni oder. In ta travnik ni majhen. Vzdušje v ekipi je prav tako odlično in kljub temu da je vse skupaj precej naporno, ni videti, da bi komu manjkalo energije, to je v Stični itak vedno tako.

Lucija

Zaključek

Ker je letošnja Stična nekaj posebnega in se je odvijala še zvečer, je bila vključena tudi večerja – odlični burgerji. Vrsta je bila dolga, toda udeležencem ni bilo dolgčas: peli so, delali mehiški val in uspešno navijali za slovenske odbojkarje odbojke. Na večernem koncertu sta se Stična bendu pridružila še Abend in skupina Svetnik.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.