Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kaj novega prinaša Stična mladih 2021?

sticna mladih 2019

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Tako je bilo v Stični leta 2019, ko je nazadnje potekala na enotnem prizorišču.

Aleteia Slovenija - objavljeno 14/09/21

Letošnja Stična mladih je dobila svežo podobo, duh pa ostaja enak

Po enoletnem premoru, ko so se prizorišča Stične mladih zaradi epidemije razširila na vse dele Slovenije, se bodo mladi prihodnjo soboto, 18. septembra, ponovno tradicionalno zbrali v Stični, vendar pa organizatorji napovedujejo kar nekaj sprememb in novosti.

“Utrdi moje korake”

To je geslo letošnje, že 40. Stične mladih, ki je nekakšna prošnja mladih, ki se v današnjem času pogosto znajdejo v negotovosti in strahu zaradi trenutnih razmer ali ostalih pritiskov družbe. Okolica namreč pogosto zavrača vero in prepričanja kristjanov.

Bog je tisti, ki mladim daje trdnost tudi v teh nepredvidljivih časih spodbuditi in omogočiti izkušnjo, ki jim bo pokazala, da v težkih situacijah življenja niso sami.


Novosti Stične mladih 2021

  • Glavno prizorišče se bo z dvorišča premaknilo na samostanski travnik.
  • Ob nakupu vstopnice lahko rezerviramo tudi sedež na avtobusu/vlaku.
  • Program se bo začel s slavnostnim nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja in mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cvikla, sledila pa bo sveta maša.
  • Stična bendu se bosta pridružili tudi skupini Svetnik in Abend.
  • Športni turnir bo letos potekal v prostorih osnovne in srednje šole.
  • Vstopnice po nižji ceni so na voljo že v predprodaji.

Pride tudi predsednik

Jubilejno slovesnost in srečanje bodo v Stični obeležili s slavnostnim nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja in mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cvikla.

Pripravljajo tudi manjšo razstavo fotografij, ki nas bo popeljala v preteklost Stične mladih in bo na dan dogodka na ogled na prizorišču. Poleg tega so med drugim povabili tudi vse nekdanje koordinatorje, saj so v preteklosti odigrali pomembno in nenadomestljivo vlogo pri razvoju in oblikovanju festivala.

Tako izgleda časovnica letošnje Stične mladih:

123392-1.jpg

Delavnice

Mladi bodo lahko letos izbirali med več kot 20 delavnicami, ki se jih bodo lahko udeležili v dveh krogih. Delavnice se dotikajo najrazličnejših tematik od različnih talentov, znanj do poklicanosti in aktualnih tem ter odkritih vprašanj o eksorcizmu, zlorabah v cerkvi, pornografiji …

Vsak lahko poišče nekaj zase, več o delavnicah pa lahko preberete tukaj.

Ukrepi za preprečevanje covida-19

Udeležba na festivalu bo mogoča zgolj ob izpolnjevanju pogoja PCT (za starejše od 12 let), ki ga bo na vhodu preverjala varnostna služba.
Samotestiranje ne zadostuje.
Enako velja tudi za vse sodelujoče.
Na prizorišču bodo nameščena razkužila.
Nošenje maske bo na prostem obvezno na krajih, kjer ne bo mogoče ohranjati razdalje najmanj 1,5 m.
Na lokaciji bo možnost hitrega testiranja in cepljenja.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.