Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako je lahko ogledalo odličen učni pripomoček za življenje

shutterstock_1059683795.jpg

Africa Studio | Shutterstock

Valerija Trček - objavljeno 01/09/21

Učiteljica četrtih razredov v Atlanti spodbuja učence, da vidijo svoje pozitivne lastnosti

Dobra samopodoba se razvija že vse od rojstva. Otroci so veliko bolj občutljivi za vsako opazko, žaljivko, slabo besedo ali, nasprotno, za pohvalo. Zato je pomembno, da jim pomagamo oblikovati zdravo samozavest.

Učiteljica četrtih razredov v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia ima odličen recept, kako lahko otroke spodbudimo, da začnejo ceniti svoje dobre lastnosti. Njeni učenci vsak ponedeljek začnejo tako, da se pogledajo v ogledalo in si povedo, v čem so dobri.

“Jaz sem pametna.”
“Jaz sem dobra oseba.”
“Jaz sem dober v športu.”

Učiteljica jih spodbuja, naj si dobre stvari povedo naglas. To zagotovo krepi zdravo samopodobo in samozavest, hkrati pa se pouk začne v lepem vzdušju.

View this post on Instagram

A post shared by Good News Movement (@goodnews_movement)

Vsem staršem, učiteljem in vzgojiteljem je to lahko v velik navdih. Vsako jutro lahko otroke spodbudimo, da odkrijejo nekaj lepega o sebi. Pravzaprav to lahko storimo tudi mi in tako tudi mi odkrijemo, katere stvari cenimo pri sebi. Jutra se bodo tako začela z nasmehom. Čudovito!

Tags:
vzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.