Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ključne navade in prakse, kako se sredi kaosa resnično zbližati z Bogom

shutterstock_1807696843.jpg

Shutterstock | Andrew Angelov

Theresa Aletheia Noble - objavljeno 14/07/21

Ali se vaš odnos z Bogom izgublja v vrvežu vsakdanjega življenja? Preizkusite spodnje nasvete!

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Za svetost notranjega življenja ne poznamo nobene formule, prav tako kot ne obstaja formula za popoln zakon, prijateljstvo ali katerikoli drugi odnos.

Seveda obstajajo “najboljše prakse”, ki so temeljnega pomena za svetost (recimo sveta maša, zakramenti, molitev, rožni venec itd.). Toda če se želimo resnično zbližati z Bogom, moramo ta odnos namensko negovati in z Njim ohranjati notranjo vez.

Tukaj vam predstavljamo nekaj ključnih navad in praks, ki so vam lahko v pomoč pri zbliževanju z Bogom (za nekatere predloge se iskreno zahvaljujem svojim sosestram!):

Ključne navade

Prakse

Ali imate kakšne ključne navade in prakse, ki vam pomagajo, da se lažje zbližate z Bogom?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.