Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako dobro poznata Slovenijo najboljša slovenska kolesarja?

Roglic-in-Pogacar.png

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Urška Kolenc - objavljeno 06/07/21

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se preizkusila v posebnem kvizu o Sloveniji

Na najprestižnejši kolesarski dirki po Franciji, 108. po vrsti, smo lahko v prvem tednu navijali za štiri slovenske kolesarje: Primoža Rogliča, Tadeja Pogačarja, Mateja Mohoriča in Luko Mezgeca.

Z etapo zmago nas je razveselil Matej Mohorič, odlično kaže tudi lanskemu zmagovalcu Toura Tadeju Pogačarju. Veliko smole pa je imel Primož Roglič, ki je tritedensko dirko že končal zaradi poškodb po hudem padcu.

Kviz o Sloveniji

Že pred začetkom dirke po Franciji je Slovenska turistična organizacija posnela promocijski video, v katerem sta Roglič in Pogačar, najboljša slovenska kolesarja, preverila svoje znanje o domovini. Oba sta namreč tudi ambasadorja slovenskega turizma. Na vprašanja sta odgovarjala kar tam, kjer se najbolj počutita – na kolesu.  

Poleg tega, da si lahko v videu ogledate, kdo od njiju se je najbolje odrezal v kvizu, lahko ob tem preverite svoje poznavanje o turističnih znamenitostih Slovenije.

Ob tem so pri Slovenski turistični agenciji pripravili še kviz o dveh najboljših slovenskih kolesarjih, ki ga lahko rešite na tej povezavi.

Tags:
šport
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.