Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Zmagovalec dirke po Italiji je papežu podaril kolo

EGAN BERNAL

Handout / VATICAN MEDIA / AFP

Valerija Trček - objavljeno 18/06/21

"Koliko skodelic kolumbijske kave spijete pred tekmo?"

Zmagovalec kolesarske dirke po Italiji 2021 (Giro d’Italia), Kolumbijec EganBernal, se je srečal s papežem Frančiškom. Ta ga je hudomušno vprašal: “Koliko skodelic kolumbijske kave spijete prej?”

Za Egana je bila to enkratna izkušnja

“To je bila enkratna izkušnja. Zelo sem vesel, še vedno v šoku zaradi tega, kar se je zgodilo. Bil sem zelo presenečen, da sem bil v papeževi navzočnosti. To je bila res enkratna izkušnja. Mislim, da je to najlepša izkušnja, kar sem jih kdaj imel … Odraščal sem v katoliški družini. Sem katoličan, zato je bilo to doslej najpomembnejše srečanje z Bogom,” je po srečanju dejal Egan Bernal.

Egan je papežu podelil nagrado zmagovalca dirke, roza majico (maglia rosa), in kolo, obarvano v belo barvo. Papež je najprej blagoslovil Egana in njegovo dekle, potem pa še njune rožne vence.

Kolumbijski kolesar pravi, da je užival v vsakem trenutku prav posebnega obiska. Spregovoril je tudi o svoji prihodnosti: “Strokovno menim, da je treba še veliko postoriti. Tudi na osebni in duhovni ravni. Po takšnem srečanju si želim razmisliti o tem, kdo sem kot oseba. Torej je še veliko dela.”

Egan Bernal je četrti kolesar do 25 let, ki je osvojil kolesarsko dirko po Italiji. Leta 2019 je zmagal na dirki po Franciji. Osvojiti mora le še dirko po Španiji, da dobi tako imenovano “trojno krono”.

Tags:
papež Frančišek
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.