Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ko kritizirate, upoštevajte 10 koristnih nasvetov

YOUNG COUPLE TALKING

IgorSolovey | Shutterstock

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 29/05/21

Grajati nekoga je težko, pa tudi neprijetno. Kaj storiti, da ne bi koga užalili?

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

“Kritika, tako kot dež, bi morala biti dovolj nežna, da poživi razvoj posameznika, ne da bi pri tem uničila njegove korenine,” je dejal Howard Clark, ameriški scenarist.

Ne glede na to, ali se pogovarjate s sodelavcem, prijateljem ali nadrejenim, je konstruktivna kritika eden izmed najučinkovitejših načinov za prepoznavanje lastnih slabosti in vpeljavo konstruktivnih sprememb v življenje. Kako to storiti z ljubeznijo in brez prezira do drugih ljudi? Spoznajte nekaj zlatih pravil.

Vaša kritika mora biti konkretna, a tudi iskrena. Potem boste lahko osebo spodbudili k spremembam. Narediti nekaj dobro ni enostavno. Zahteva ustrezno pripravo, razmislek in uporabo preizkušenih praks.

Upamo, da vam bo teh deset osnovnih načel olajšalo vlogo. Veliko lažje je nekoga napasti, kot pa mu pomagati pri razvoju in nuditi podporo pri vračanju na pravo pot vsakdanjega življenja. Srečno!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
komunikacijaodnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.