Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zaroka razdrta. Kaj zdaj?

COUPLE DIVORCE

Wavebreakmedia I Shutterstock

Edifa - objavljeno 21/05/21

Malo stvari je bolj bolečih od tega, da nas ljubljena oseba zapusti le nekaj mesecev ali celo nekaj tednov pred poroko

Vas je zapustil zaročenec, in to brez kakšnega zadovoljivega pojasnila? Gotovo vas je to izdajstvo povsem strlo, saj vam je ta oseba še ne dolgo tega izkazovala svojo nesmrtno ljubezen.

Začetni nejeveri bodo morda sledile duševne bolečine, ko boste ugotovili, da je njegova oziroma njena odločitev dokončna. Poleg občutkov ponižanja se vam bo morda zdelo, da je življenje izgubilo ves smisel. Kaj lahko storite, da boste preživeli to pretresljivo izkušnjo?

Resnična ljubezen lahko uspeva le v svobodi

Najprej poskrbite, da boste dovolj spali, se dovolj gibali in zdravo jedli, da vam ne zmanjka življenjske energije.

Druga zelo pomembna stvar pa je tale: zavedati se morate, da niste izgubili svoje vrednosti, ker vas je pač zapustil zaročenec. Še pomembneje je, da se ne izmikate obdobju žalovanja. To je nujno potrebno, saj boste ob koncu tega obdobja nehali čakati, kdaj se bo vaš ljubljeni vrnil v vaš objem.

Razdrta zaroka vam seveda povzroča strahotne bolečine, toda morda so v ozadju resni razlogi. Morda je vaš zaročenec (ali zaročenka) ugotovil, da se mu kljub vsej ljubezni, ki jo čuti do vas, zakonska zveza iz tega ali onega razloga ne zdi najboljša možnost.

Kljub bolečini ne pozabite, da ne glede na razloge resnična ljubezen lahko uspeva le v svobodi.

Znova se lahko zaljubite in v drugo bo še lepše kakor prvič

Tragedijo ob izgubi ljubljene osebe boste ne le preživeli, pač pa vam ta izkušnja ponuja priložnost za rast (čeprav je zdaj to verjetno težko videti). Z njeno pomočjo boste ugotovili, da je resnična ljubezen več kot le romantična zaljubljenost.

In končno, ne pozabite, nekoč morda spoznate osebo, ki se vam bo zdela nekaj posebnega, in se znova zaljubite. V drugo bo še bolje kot prvič. Medtem pa se obdajte z ljudmi, ki vas imajo radi že ves čas – vaša družina, prijatelji, predvsem pa Bog, ki je blizu vsem ljudem strtega srca.

Avtor prispevka je oče Denis Sonet.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.