Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Redovnica nastopila v kuharski oddaji in prišla vse do finala

SIOSTRA W FINALE MASTER CHEFA

MasterChef Brasil | YouTube

Urška Kolenc - objavljeno 24/01/21

Kuhala je z Božjo pomočjo

Decembra se je s finalno oddajo zaključila brazilska izvedba televizijske kuharske oddaje MasterChef Brazilija, v kateri je nastopila tudi 33-letna redovnica Lorayne Caroline Tinti iz reda sester Marije Vstajenja.

Ko je izvedela, da je prišla vse do finalne oddaje, je medijem izdala, da je med kuhanjem ves čas molila. Božja pomoč, je dejala, ji je pomagala tudi pri pripravi stroganova iz kozic in tiramisuja, jedi, s katerima je navdušila sodnike. “Številni so omenjali, kako mirna sem bila med oddajo. Res sem bila, ker sem molila h Gospodu, da bi mi pomagal. To mi je dalo samozavest,” je povedala za Catholic New Service.


FOOD NETWORK

Preberite še:
Duhovnik, ki tekmuje v resničnostnem šovu Najslabši kuharji Amerike

Kuhati se je naučila v otroštvu

Sestra Lorayne se je kuhati naučila zelo zgodaj. “Moja mama, teta in babica so vedno kuhale, tako da sem se učila od njih. Priprava hrane je zanimala tudi očeta.”

Njeno kulinarično znanje pa se je le še izboljšalo med bivanjem sester v misijonski hiši v brazilski zvezni državi Minas Gerais. “Tam smo imeli pekarno, ki so jo vodile sestre, zato sem se naučila izdelovati pecivo in kruh,” je dodala.

Na vprašanje, katera je njena najljubša sestavina za pripravo, pove, da je to jajčevec. “Je tako vsestranski, da ga lahko cvreš, pečeš, pripraviš na žaru,” našteje.

Tisti, ki so že imeli priložnost okusiti njene jedi, pravijo, da se še posebej izkaže pri pripravi raznovrstnega peciva in slaščic. “Kadar koli je kakšno praznovanje, vedno slišim: ‘Naj sestra Lorayne speče torto,'” pove z nasmeškom.


ANA ŽONTAR KRISTANC

Preberite še:
“Konec tedna kuham samo za svojo dušo”

Želela je pričevati

Za avdicijo je sestra Lorayne izvedela prek družabnih omrežij in sklenila, da se prijavi. “Potrebovala sem dovoljenje predstojnice, ki sprva ni bila najbolj navdušena nad tem, da bi zapustila samostan in se udeležila snemanja na televiziji, vendar so jo sosestre prepričale,” je dejala v smehu.

Zavedala se je, da lahko prek sodelovanja v oddaji predstavi številne projekte, ki jih njena skupnost izvaja za starejše in otroke v njihovi okolici, mlade pa spodbudi k dejavnemu verskemu življenju in jim pokaže, da je lahko ena od možnih opcij njihovega življenjskega poslanstva tudi poklicanost v posvečeno življenje.

Njen namen je bil dosežen, saj je poleg številnih čestitk – med drugim sta ji čestitala dva tamkajšnja škofa – prejela veliko drugih sporočil. “Po oddaji so me poklicali številni ljudje, ki jih je zanimalo, kako lahko pomagajo prispevajo k našim projektom, tudi nekaj mladih, ki so želeli izvedeti več o verskem življenju na splošno.”


da droga a frate

Preberite še:
Najprej droge in halucinacije, nato je postal redovnik. Njegova zgodba bo kmalu upodobljena v filmu
Preberite še:
Zakaj toliko molitev k svetnikom? Zakaj ne molimo le k Bogu?


MOTYWACJA

Preberite še:
Od kod v resnici izvira naša motivacija?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.