Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

7 tipov moških, brez katerih ženske ne moremo

FRIENDS, FRIENDSHIP,

Giulio_Fornasar | Shutterstock

Nicole Leigh Shaw - objavljeno 07/01/21

Eden vam bo popravil pipo, drugi bo razkril, kaj se dogaja v svetu moških, tretji bo pomagal nesti kavč po stopnicah

V marsikateri stvari so moški podobni ženskam – jedo, pijejo, spijo, postajajo odvisni od pametnih telefonov – a so hkrati popolnoma drugačni. Ne potrebujemo jih samih po sebi, hkrati pa ne moremo brez njih. In ni pomembno, ali nas povezuje skupna ljubezen do nogometne ekipe ali junaki priljubljenih nanizank. Moški dopolnjuje žensko naravo, zato se veselimo njihove prisotnosti v našem življenju.




Preberite še:
Kako veste, ali je prav on moški vašega življenja?

Oče

Lastni oče. Če zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov ni prisoten v vašem življenju, poiščite očetovski lik v nekom drugem – dedku, stricu, mentorju, družinskem prijatelju. Nekaj izjemnega je v skoraj iracionalni podpori in brezpogojni ljubezni človeka, ki nas dojema kot dar v družini, Cerkvi, pisarni, državi in na splošno. Ne gre za to, da nas mora oče braniti – smo odrasle ženske – gre za to, da nas želi braniti, ker mu toliko pomenimo.

Brat

Naš sorojenec ali pa bratranec. Je bolj ali manj naših let in ve, kakšne okostnjake skrivamo v omari, toda tega nikomur ne izda. Lahko ga pokličemo sredi noči, ko se nam pokvari avto ali ko moramo na urgenco zaradi zlomljenega prsta na nogi. Javi se vedno, ko ga potrebujemo.

Prijatelj

To je mož naše najboljše prijateljice, polovica dueta, s katerim hodimo na dvojne zmenke. Pomagal bo nesti kavč po stopnicah, poslušal in svetoval bo moškemu vašega življenja, ko se bosta sprla, ne bo pa se vtikal v podrobnosti.


COMPUTER

Preberite še:
5 korona navad, ki bi jih moral obdržati vsak moški

Sodelavec

Sodelavec v pisarni ponuja moški pogled na svet in na razmere v službi. Z vami bo poklepetal pri kavnem avtomatu in vam s šalami polepšal dan.

Oče iz soseščine

Ve, kdaj vaši otroci počivajo in katero klop na otroškem igrišču imate najraje. Je oče in bije podobne bitke kot vidva z možem. Lahko vam na primer pove svojo različico razlage, zakaj se vaš sin včasih obnaša tako čudno.

Mojster za vse

Če niste ravno spretni z orodjem, tehnologijo ali davki, boste potrebovali “mojstra za vse”. Bodisi je to vaš mož, oče, brat, prijatelj. Ko vam bo priskočil na pomoč, se mu ne pozabite zahvaliti s prijazno besedo, kakšno sladkarijo ali pivom.

Kavalir v vsakdanu

Danes je bil to prodajalec v trgovini, ki vam je pomagal zložiti stvari v vrečko, jutri bo to morda neznanec, ki vam bo odstopil mesto v vrsti pred trgovino. Majhne, prijazne geste, ki polepšajo vsakdan.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto


NIGHT, TERROR, CHILD

Preberite še:
Strah – zaveznik, ki se ga ni treba sramovati


FRANK SIMMONDS

Preberite še:
“Moj mož je bil odvisnik, živel je na ulici. Potem je našel mir, veselje in družino”




Preberite še:
Drevesa in njihov pomen v Svetem pismu

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.