Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Preprosta in iskrena molitev za izčrpane mame

WEB2- Tired Mother Suffering From Post Natal Depression – shutterstock_290850863.jpg

SpeedKingz - Shutterstock

Barbara Oprčkal - objavljeno 04/01/21

Ko ženska krmari med vlogo matere, žene in uspešne ženske v službi in doma, jo hitro lahko doleti izgorelost

Nobenega dvoma ni, da z materinstvom v življenje ženske vstopi sreča. Življenja brez svojih otrok si preprosto na more več predstavljati. Toda spremembe, ki pridejo v njeno življenje, niso vedno pričakovane.

Obdobja joka, močna utrujenost, preizkušnje v zakonu, občutek nesposobnosti, kričanje, krivda … Ko ženska opravlja vlogo mame, žene in zaposlene, se lahko hitro zgodi, da se v njej naseli izgorelost. Utrujenost in odgovornost sta dva dejavnika, ki fizično in psihično zdravje matere postavita na preizkušnjo.

Spočiti se v Bogu

Avtorica knjige Materinska izgorelost in duhovna izčrpanostEline Landon ob tem izpostavlja, da je za vse tiste, ki se znajdejo ujete v zgoraj opisanih občutjih, nujno, da se naučijo z zaupanjem spočiti se v Bogu.


MOTHER CHILD

Preberite še:
18 kratkih in jasnih nasvetov proti izgorelosti za mame

V ta namen je pripravila devetdnevnico, ki bralko v devetih tednih vodi skozi molitev, odlomke iz Svetega pisma, razmišljanja in pričevanja.

V nadaljevanju si lahko preberete molitev prvega tedna, ki se osredotoča na izčrpanost. Ker pa smo ravno v obdobju, ko se veliko govori o novoletnih zaobljubah, pa naj bo to tudi povabilo vsem mamicam: Vzemite si več časa za molitev, za umiritev. Ne pozabite na to, kakšno moč ima.


TIRED,MOTHER,CRYING,BABY

Preberite še:
Mamam se marsikdaj zdi, da je čas zase luksuz. Ni res!

“Poslušaj samo sebe, svoje najgloblje potrebe in se ustavi, ko to potrebuješ.”

Priredba pesmi Francoisa Raymonda

Taka, kot sem, prihajam k tebi,prinašam ti svoje življenje.Taka, kot sem, te potrebujem,da spremeniš moje življenje.Taka, kot sem, sem izgubljena,moje življenje je izgubilo svoj čas.Taka, kot sem, ne zmorem več,pridi in mojo žalost spremeni v radost.Ti si moj Oče, moj Gospod in moj Bog,Ti, ki si svoje življenje izročil zame,mi daješ počitek in odrešenje.Gospod, zdaj sem tu pred teboj, taka kot sem,s svojimi šibkostmi in materinsko izčrpanostjo.Molim pod križem, kjer si dal svoje življenje zame,da bi prejela življenje, kakršnega mi hočeš dati.Ljubiš me in me želiš tako, kot sem.Ni mi treba biti popolna,želiš si le, da sem tu, pred teboj.Odpiraš svoje roke in jaz se skrijem vanje,morda v solzah,a ti me vidiš in me neskončno ljubiš …Reši me danes po svoji neskončni ljubezni.Amen.


MULTITASKING

Preberite še:
Skriti davek mam, ki ostanejo doma z otroki


JANA STRNIŠA

Preberite še:
“Konflikt nastane, ker se ‘imamo dost’ in tega ne znamo pravočasno ali na miren način sporočiti”


ANA PAVEC

Preberite še:
Ženske si znamo stvari zelo zakomplicirati

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.