Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 21. februarja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Pridružite se kateri od adventnih akcij. Ni še prepozno

ADVENT

Natalia Ruedisueli | Shutterstock

Aleteia Slovenija - objavljeno 30/11/20

Priprava na božič z različnimi adventnimi akcijami

Odštevanje do božiča se je s prižigom prve svečke na adventnem venčku že začelo. Poglejte, kako ustvarjalni ste bili letos:
Preberite še:
Oglejte si čudovite adventne venčke naših bralcev!

Za duhovno branje ob adventnem venčku pa se lahko pridružite kateri od adventnih akcij. Izbira je bogata, tako da vam gradiva gotovo ne bo zmanjkalo.

Aleteijin adventni izziv

Če želite vsak dan prejemati navdihujoče sporočilo, na svoj telefon prenesite aplikacijo Aleteia, prek katere boste prejemali kratka adventna premišljevanja, ki vam bodo v dneh pred božičem pomagala rasti, moliti in premišljevati.

Adventni koledar Otroci za otroke

Misijonsko središče Slovenije vsako leto pripravi adventno akcijo Otroci za otroke, s katero otroci z vseh koncev sveta zbirajo darove za njihove vrstnike v misijonskih deželah. Letošnja akcija nosi naslov Tukaj sem, pošlji mene in govori o prvem slovenskem laiškem misijonarju Janezu Janežu. Koledar v elektronski obliki je dostopen na tej povezavi. Zgodbam lahko prisluhnete tudi na Youtube kanalu Župnije Novo mesto – Šmihel in Župnije Cerklje.


MANGER

Preberite še:
Ne veste, kaj bi brali v adventnem času? Tu je nekaj idej

Adventna akcija Katoliške mladine je namenjena predvsem mladim. V pripravi na božič jih bo spremljala Knjiga psalmov.

V vsakem tednu do božiča bosta molitev in premišljevanje potekala ob treh psalmih. Vsem, ki so se že in se še bodo pridružili akciji, je lahko v pomoč priročnik, ki so ga pripravili posebej za to priložnost.

Fantje, v nas gori

Letošnji novomašnik Blaž Franko in diakona Janez Meglen in Jakob Piletič so v postnem času na Facebook in Instagram profilu začeli akcijo Fantje, v nas gori. Z njo so spodbujali k molitvi za nove duhovne poklice in fante, ki jih Gospod kliče v duhovniško službo, opogumljali, da se odzovejo. Njihova postna akcija se je prelevila tudi v adventno. “Naj naša srca ponovno zahrepenijo po Kralju, ki prihaja, prosimo pa tudi za vse tiste, v katerih srca je Gospod položil iskre duhovniškega poklica, da bi mogli odpreti svoja srca in odgovoriti na Božje povabilo z novim žarom ljubezni,” so zapisali.

PreROJEN

Adventno akcijo več let zapored pripravljajo v sklopu projekta #deliJezusa. Spremljate jo lahko na portalu pridi.com. V štirih adventnih tednih boste lahko sodelovali pri molitvi in prisluhnili osmim pričevanjem, prek katerih boste lahko spoznali, kako Bog do vsakega posameznika pristopa na drugačen način. O tem, kdaj je bil najbolj prerojen, je že spregovoril Martin Golob:

Na portalu so objavili tudi poseben adventni koledar za pare.


MAN, SKY, FREEDOM

Preberite še:
Se želite preroditi? Pridružite se tej adventni akciji

V stiski sem klical Gospoda

Pri svetopisemski družbi Sloveniji so pripravili tradicionalno akcijo Prisluhni Besedi. V tem času lahko prisluhnite avdio posnetkom iz knjige Psalmov, ki jih je interpretiral dramski igralec Pavle Ravnohrib, kratka razmišljanja ob odlomkih pa vam bodo pomagala vstopiti v globino Besede.

Ne boj se, samo veruj!

Spremljate lahko adventni misijon Ne boj se, samo veruj, ki ga pripravlja pater Vili Lovše. Naslanja se na koronakrizo, v kateri mnogi doživljajo strah, krhkost, nemoč, in vabi na pot odkrivanja sebe, Boga in naših odnosov.

Na poti v Betlehem!

Salezijanci vsako adventno nedeljo vabijo k premišljevanju svetopisemskih odlomkov po načinu lectio divina. Ob sobotah bo na njihovi strani objavljen video posnetek s svetopisemskim odlomkom in nagovorom, ob nedeljah ob 18.00 pa si bodo na Zoomu podelili razmišljanja. Srečanja so namenjena mladim do 29. leta starosti.


WEB 3 MARTIN GOLOB VLOG 48

Preberite še:
“Ustavimo se in premislimo, kje sem, kakšna je moja štala in v kakšno štalo bo Bog prišel”


BOOK

Preberite še:
8 korakov, kako to zimo postati “hygge” katoličan


CHRISTMAS

Preberite še:
9 idej, kako otrokom približati advent

Tags:
advent
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.