Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Njena babica je mamo nagovarjala k splavu. Toda zahvaljujoč Mariji se je zgodil čudež

MOTHER AND DAUGHTER,

Yuricazac | Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Katarzyna Szkarpetowska - objavljeno 21/10/20

Poljakinja Kamila je spregovorila o tem, kako je Marija rešila njeno in mamino življenje

Nekaj minut pred vizito, med katero naj bi bilo odločeno o njeni prihodnosti, se je mamina krvavitev ustavila. “Mama ni dvomila, da je za ta čudež poskrbela Marija,” pravi Kamila.

Če se pred več kot 30 leti ne bi zgodil čudež, se danes ne bi pogovarjali.
Res je. Ko je bila mama noseča z menoj, je prišlo do hude vaginalne krvavitve. Šlo je za patološko krvavitev. Zahvaljujoč hitremu odzivu dedka, ki je poklical reševalce, je uspela priti do bolnišnice. Zdravnik, ki je mojo mamo sprejel na oddelek, je trdil, da nosečnost ogroža njeno življenje. Dodal je še, da bodo v primeru, da jim do večerne vizite, kljub zdravilom, ki jih je prejela, ne uspe obvladati krvavitve, morali opraviti poseg, ki bo končal nosečnost, torej splav.


SUZANNE AND RACHEL GUY

Preberite še:
Pred 22 leti sta zavrnila splav. Zdaj pa njuna hči navdihuje druge

Vaša mama si je močno želela, da bi prišli na ta svet. Bila je že mama, toda to si je želela postati še drugič, kajne?
Še pred mojim spočetjem je molila za drugega otroka. Ko je zanosila, je bila v devetih nebesih. Ko se je znašla v bolnišnici in je slišala, da sta ogrožena njeno in moje življenje, ni bila sposobna zadržati solz. Pacientka, s katero sta ležali v sobi, ji je dejala: “Pomirite se, drugače krvavitev ne bo prenehala. Stres tukaj ne bo pomagal, kvečjemu vam bo škodil.” Po prigovarjanju te ženske, je začela moliti k Mariji, da bi ji priskočila na pomoč.

Mama je pripovedovala, da je ležala na velikem kosu lignina ter je med molitvijo praktično vsakih 15 minut preverjala, ali še vedno krvavi. Na žalost so se na ligninu ves čas pojavljali rdeči madeži. Ko je že začela izgubljati vero, ko se je zdelo, da bo na koncu vseeno treba opraviti poseg, o katerem je govoril zdravnik, se je zgodil čudež. Nekaj minut pred vizito, med katero naj bi bilo odločeno o najini prihodnosti, moji in mamini, se je krvavitev ustavila. Mama ni dvomila, da je za ta čudež poskrbela Marija.
Preberite še:
Ko je obnovila svoj odnos z Bogom, so se kar naenkrat začeli dogajati čudeži

Po odpustu iz bolnišnice je od tašče, torej vaše babice, slišala, da bi bilo nosečnost vseeno dobro prekiniti …
Babica je dejala, da se bo otrok po takšnih zapletih gotovo rodil bolan, z napakami. “Na svet bo prišel invalid in treba ga bo skrivati,” je rekla mami, ki je pravkar končala boj za moje življenje in se je komaj držala na nogah. Sama sem o babičinih besedah izvedela, ko sem bila že mladostnica. Mama mi prej ni povedala nič o tem, ker ni želela, da bi imela predsodke do babice.

Toda jaz sem vedno čutila, da je med nama nekakšen neviden zid, da me zavrača v najinem odnosu. Ko je umrla, sem jo videla v sanjah. Bilo je dva dni po njenem pogrebu. Sanjala sem o njenem suhem, pomodrelem obrazu. Videti je bila rahitična. Sredi noči sem se prepotena zbudila in do jutra nisem mogla več zatisniti očesa.

Nekaj dni pozneje sem o teh sanjah povedala znancu duhovniku, ki mi je rekel, naj molim zanjo. Rekel je, da babica zdaj potrebuje mojo molitev in da sem jo zagotovo zato videla v sanjah. Toda to ni bilo povsem v skladu s tem, kar sem slišala. Precej s težavo odpuščam in zato nisem znala moliti za nekoga, ki me leta in leta ni pustil blizu. No, in tiste trpke besede, da je nosečnost bolje prekiniti, ker se bo rodil invalid … Neprestano sem razmišljala o njej.


son hugs father

Preberite še:
Kako odpustiti očetu, ki vas je maltretiral?

Duhovnik je rekel tudi, da morate, če obstaja karkoli, kar zahteva odpuščanje, to urediti zdaj, sicer nobena od vaju ne bo našla miru. Na kaj ste pomislili, ko ste slišali te besede?
Tedaj sem pomislila, da gre za cerkvene govorice. Da mora duhovnik govoriti na ta način, ker ga tako učijo v bogoslovju. Takrat sem bila precej zagrenjena in težko mi je bilo dopovedati, kaj je razumno, še težje pa je bilo doseči moje srce.

Kako ste naleteli na molitev za notranje ozdravljenje?
Dva meseca pred molitvijo sem bila pri t. i. energoterapevtu, duhovnem zdravilcu, ki sem ga našla na spletu. Na njegovi internetni strani sem prebrala, da se med srečanji klient popolnoma osvobodi neodpuščanja in drugih duhovnih tegob, in vse to hitro, brez stresa in neboleče. Ponudba je bila res “bogata”.

Pri omenjenem gospodu je bilo mogoče naročiti npr. aktivacijo duhovne intuicije, avtomatsko pisanje, brisanje karmičnih vozlov in križev. Vem, da bi se mi moralo to zdeti sumljivo, vendar se mi ni. Prvič – čutila sem, da moram odpustiti babici, da potrebujem duhovno ozdravitev (in to je bil vendar duhovni zdravilec), drugič – na omenjeni spletni strani so bili citati iz Svetega pisma, slike križa z Jezusovo podobo.

To je zaslepilo mojo pozornost. Zlo, oblečeno v dobro, da bi ga bilo težje razkriti. Ezoterika v najčistejši obliki.

Dodala bom le še to, da sem se v tistem obdobju spopadala tudi z drugimi težavami v osebnem življenju, ki sem jih prav tako želela rešiti s pomočjo tega “specialista”. Po nekaj srečanjih pri njem sem se počutila, kot bi nekdo iz mene stisnil ves zrak. Ne le, da težave, ki sem jih imela, niso izginile, začele so se množiti kot gobe po dežju. Pojavile so se samomorilne misli, občutek, da moje življenje – prav to, ki ga je pred dobrimi 30 leti tako lepo rešila Marija – nima smisla …


BOŠTJAN HARI

Preberite še:
“Ker duhovno sestradanih ljudi Cerkev ni znala nahraniti, so se mnogi obrnili drugam”

Ste takrat pomislili na Marijo?
Bolj me je ona spomnila nase. Neke noči, ko nisem mogla zaspati – po teh srečanjih sem namreč začela trpeti zaradi kronične nespečnosti – sem urejala papirje in pri tem našla podobico Marije, ki je imela na hrbtni strani molitev Pod tvoje varstvo pribežimo. Spomnila sem se, da mi je mama pripovedovala, da je prav s to molitvijo Mater Božjo prosila za mojo rešitev, ko se je tistega dne znašla v bolnišnici.

Prižgala sem svečko, tako za na rojstnodnevno torto, ker doma nisem imela druge, pokleknila sem in začela moliti, po licih pa so mi polzele solze. Takrat sem izjokala vso svojo bolečino, žalost in obžalovanje. Pogledala sem svečko in pomislila, da ni naključje, da je rojstnodnevna, v tistem trenutku sem namreč začutila, da sem se na novo rodila. Občutila sem Marijino materinsko prisotnost. In nedolgo za tem sem naletela na molitev za ozdravljenje – ne zaradi posvetnega šarlatana, za denar, temveč zaradi duhovnika, prav tistega, ki sem mu povedala za prej opisane sanje.

Molitev za ozdravljenje smo molili v cerkvi, pred Najsvetejšim. Po njej, pravzaprav že med njo, je prišel občutek notranjega miru. Kot da bi se na dušo usedli metulji. Sveti Pavel je pisal, da so sadovi duše ljubezen, radost, mir in nežnost. In jaz sem po molitvi v cerkvi to v celoti doživela.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno mesto


web 3 nejc skoberne 3

Preberite še:
Oče petih sinov: “Na neki točki se lahko le prepustiš in upaš na najboljše”


web 3 joze plut

Preberite še:
Svete maše v živo na spletu, radiu in televiziji. Kje in kdaj?


MIRACLE

Preberite še:
5 pričevanj o blaženem najstniku, ki se bodo dotaknila vašega srca

Tags:
splav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.