Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 28. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Barvne kombinacije, ki so vedno videti šik

FASHION

Creative Lab | Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 26/05/20

Na vprašanje: "Katere barve lahko kombiniramo med seboj?" bi lahko odgovorili: "Vse!"

Če pogledamo v naravo in njene barve, pa naj gre za rastline, pisane živali ali barve neba ob različnih urah dneva, resnično lahko vidimo, da so prav vse barvne kombinacije videti čudovito. A za lažje razumevanje in lažje stilske odločitve lahko barvno kombiniranje oblačil in dodatkov razvrstimo v nekaj različnih kategorij.


MAN AT THE CLOSET

Preberite še:
Isto majico in hlače je nosil pet dni. Ugotovil je naslednje …

Nevtralne barvne kombinacije

To so kombinacije umirjenih osnovnih barv, ki v našo garderobo vnašajo trdne temelje in minimalizem. Človek, ki se oblači pretežno v kombinacije nevtralnih barv, bo vedno deloval klasično, tehtno, premišljeno, njegov slog pa bo videti drago, tudi če kosi ne bodo dragi.

Med nevtralnimi barvnimi kombinacijami moramo omeniti kombinacijo črno-bele, ki je maksimalno kontrastna in pristaja osebam, ki imajo kontrast prisoten že med lasmi, poltjo in očmi.

Nekoliko mehkejša in bolj mornarska je kombinacija temno modre in bele, s katero ne morete zgrešiti prav v nobeni situaciji.


FASHION

Preberite še:
Kakšen model obleke izbrati za določen tip postave?

ELEGANT WOMAN
Roman Kosolapov | Shutterstock

Za svetlejše barvne tipe ali toplejše dni je zelo lepa kombinacija peščene (bež) z belo, bela pa je lahko snežno bela ali celo odtenka smetane.

Vsi bež odtenki od barve peska do karamelne barve se zelo lepo razumejo s črno, bež-črna kombinacija pa vedno deluje drago. Bež barvo lahko nadomestimo tudi s pudrasto roza in prav tako dobimo zmehčano kombinacijo, ki je prijazna tudi tistim, ki jim črna sicer naredi obraz nekoliko utrujen.

Nenazadnje je tukaj tudi kombinacija črne s temno modro, ki se nekaterim zdi nenavadna ali da se barvi ne razumeta med seboj. V resnici pa je kombinacija črne in temno modre po eni strani povsem klasična, po drugi pa tudi moderna in sodobna, z njo pa si vedno pridobite stilske “plus točke”.




Preberite še:
Oblačila, ki jih v svoji omari potrebuje vsak moški

Barvite barvne kombinacije

Zdaj pa se posvetimo še nekoliko bolj barvitim barvnim kombinacijam. Tudi v tej skupini obstaja nekaj barvnih kombinacij, ki bodo preprosto vedno videti čudovito. Res je, da je zanje potrebnega nekaj več poguma, a človek, ki se obleče barvito, bo videti živ, ustvarjalen, z veliko domišljije in bo preprosto izžareval neko posebno energijo.

FASHION
Huang Zheng | Shutterstock

Kombinacija rožnate in zelene je tista, ki jo lahko opazujemo v naravi na mnogih cvetlicah. Kar pomislimo na zelena stebla in liste ter cvetove v najrazličnejših rožnatih odtenkih. Za bolj nežen učinek lahko izberemo svetlejšo zeleno, npr. odtenek mentola, pri rožnatih odtenkih pa karkoli od pastelno rožnate do močne fuksije.




Preberite še:
Kaj nas je karantena lahko naučila o urejenosti

Kombinacija rumene in modre je precej živahna in kontrastna, a glede na to, kako močni so odtenki, lahko tudi zelo klasična. Če pomislimo na svetlo modro v kombinaciji z limonino rumeno, dobimo čudovit pastelni par za pomlad in poletje. Če pa kombiniramo gorčično rumeno in petrolejsko modro, se pomaknemo v jesenski čas in barve odpadlega listja.

Temno modra z rdečo, še sploh, če je zraven primešano tudi nekaj bele, je kombinacija, ki je po eni strani povsem klasična, po drugi pa zaradi rdeče tudi vse prej kot osnovna ali dolgočasna. Rdeče-modro-beli kolorit nam je poznan iz mornarskega sveta, ljubi pa ga tudi francoski stil, ki je vedno brezčasno šik.


AJDA CVELBAR

Preberite še:
Ajda je dvakrat prebolela raka. “Rak me ne definira, iz te izkušnje pa lahko nekaj naredim”


FESTA MASCHERINE

Preberite še:
5 pozitivnih “korona” sprememb, ki bi jih morali ohraniti tudi po koncu epidemije




Preberite še:
10 zapovedi številčne in srečne družine

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.