Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

12-letnica ne more vstati iz postelje, a njene mojstrovine so neverjetne

MAŁA KATE MALARKA

Kate Artist | Facebook

Karolina Sarniewicz - objavljeno 19/05/20

Naročila za njene sike prihajajo z vsega sveta. Težko je verjeti, da ima avtorica teh čudovitih tukanov in pand 12 let, je invalidna in sploh ne more vstati iz postelje

Ekaterina Borodulkina je Rusinja, ki bo morala vse svoje življenje preživeti v postelji. Redka oblika mišične distrofije, za katero boleha že od rojstva, je razlog, da deklica ne more hoditi in dvigovati rok, dihati pa mora skozi traheostomsko cevko.

Kljub težkemu položaju sledi svoji največji strasti – slikanju.


MAN HELPING DISABLED WOMAN

Preberite še:
Ste res prepričani, da ne (z)morete? Preberite te zgodbe!

Rada slika živali

Njene slike nikakor niso običajne otroške risbice, temveč bolj spominjajo na kakšen postimpresionistični akvarel, iz katerega izžareva življenje. Puhasta panda, deroča reka, ljudje, ki prihajajo iz cerkve, pisan petelin, rjavo obarvan jesenski park, pelikan, ki ga ogreva temno oranžno ozadje ali zelenomoder kameleon na drevesni veji.

Živali so očitno Ekaterinina priljubljena tema, toda ne glede na to, kaj slika, vedno začne s konturami, pri čemer ne varčuje s črno barvo. Potem vsak element napolni s toplo, nasičeno barvo.


LENA

Preberite še:
“Dal si mi takšnega otroka, daj mi torej moč, da ga bom lahko vzgojila!”

Zbiranje sredstev za zdravljenje

“Kot vsi starši se tudi mi radi pohvalimo s svojim otrokom,” na spletni strani, posvečeni mali slikarki, piše njena mama. Zato Ekaterina ne ustvarja le za svoje najbližje, ampak ima v Rusiji tudi že svoje razstave, na strani na Facebooku Kate artist pa prodaja svoja dela v različnih oblikah – na primer potiskane majice.

“Prodaja njenih del je najboljši in pravzaprav edini način, da zberemo denar za njeno zdravljenje. To je zelo drago in tega denarja nam nihče ne bo povrnil. Ne prodajamo pa originalnih del, temveč le reprodukcije, Kate je namreč premajhna in preveč šibka, da bi lahko naslikala toliko del, kolikor dobimo naročil. Kate ne bi bila zmožna realizirati vseh vaših želja, toda beremo ji vse vaše komentarje, ki jo navdihujejo za uresničitev novih idej.”
Preberite še:
Beti z vozička širi veselje, lepoto in dobroto

Starši deklice o njej ne pišejo le zato, da bi zbirali donacije. Vsaka objava, filmček ali fotografija je priložnost za medsebojno podporo skupaj s starši drugih otrok, ki bolehajo za mišično distrofijo.

“Vemo, kako zelo je v našem vsakdanjem življenju pomembna opora. Želimo jo tudi nuditi, saj smo sami prejeli veliko pomoči od oseb, ki jih nismo niti poznali. Vsako življenje je čudež. Tako sva mislila, ko sva izvedela za nosečnost, in potem za bolezen in tako misliva zdaj, ko opazujeva svojo hčerko in vidiva, koliko dobrega daje in prejema.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila pojska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto


PRAYING CHILD

Preberite še:
Kako otroka naučiti moliti za druge


FUTURE

Preberite še:
3 koraki do bolj zavestnega življenja, da to ne bo šlo kar tako mimo nas
Preberite še:
Navdihujoče branje o močnih izkušnjah vere, a obenem o običajnem vsakdanu življenja

Tags:
bolezenpreizkušnje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.