Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Maševal je za več deset tisoč ljudi, zvečer pa si je ogledal film s Sylvestrom Stallonom

web 3 martin golob intervju

Lojze Grčman - objavljeno 09/05/20

Nad njegovim duhovniškim delovanjem se navdušujejo množice, Martin Golob pa redno moli za ponižnost

Pred kratkim, še pred vnovičnim odprtjem cerkva, smo opravili intervju z Martinom Golobom, ki navdušuje v svojih vlogih. Ker je pogovor izzval veliko zanimanje, vam ga ne le v celoti, ampak tudi z manjšim dodatkom ponujamo še v videoobliki.

O kozarcih zelenjave in steklenici viljamovke

Župnik v Srednji vasi v Bohinju je med drugim spregovoril o času v karanteni, svojih medijskih nastopih, odmevnih mašah na spletu, ki si jih je ogledalo po več deset tisoč ljudi, in tudi o darovih, ki mu jih pošiljajo hvaležni gledalci. Med njimi so tudi kozarci vložene zelenjave in žganje.


MARTIN GOLOB TRIGLAV ALJAŽEV STOLP

Preberite še:
Kaj je Martin Golob spoznal, ko je na Triglavu sam čakal na sončni vzhod

“Fletne so mi fotografije, ki pričajo o tem, kje vse ljudje spremljajo svete maše. Dobivam ogromno pisem, tudi paketov. Ljudje pošljejo hrano – vložene kumarice, marmelado … Nekdo mi je poslal žganje, ampak se je med potjo steklenica razbila, zato je poštarjev avto pošteno ‘dišal’ po dobri viljamovki. 🙂 Opažam veliko hvaležnost ljudi,” z veseljem ugotavlja mladi duhovnik, ki si je karantenske večere krajšal s kakim filmom. Izdal je, da je oboževalec Sylvestra Stallona, na koncu videa pa tudi, kje je dobil balon v obliki srca z napisom Župnik ima vas rad.

Bo res premeščen?

Različni mediji so v zadnjih dneh preverjali govorice, da naj bi se Martin Golob poleti preselil v grosupeljsko župnijo. Kaj o tem pravi sam? “Zadeva o premestitvi še ni uradna. Vsako leto se posebna komisija pogovarja o premestitvah duhovnikov, kar je nekaj čisto normalnega. Uradno pa postane takrat, ko duhovnik dobi dekret. Če pride do premestitve, to vedno razumem kot Božjo voljo. Zaenkrat pa še vedno pa sem in ostajam bohinjski župnik, ki se redno in z zaupanjem priporoča Svetemu Duhu.”

Martinovi vlogi, ki so vam najbolj všeč:

Hvaležen za zaupanje

Vzporedno s svojo priljubljenostjo ali pa prav zaradi nje Martin Golob vsak dan moli za ponižnost: “Ravno zavedanje o šibkosti in krhkosti me sili k temu, da brez Boga ne morem nič. Navsezadnje se srečujem z globoko ganjenostjo nad tem, kar vidim, da Bog dela po meni. Zelo sem hvaležen zaupanje, ki mi je dano, da sem njegov duhovnik. Hvaležen sem, da smem videti, doživljati sadove tega delovanja.”

Vse Martinove vloge si lahko ogledate na tej povezavi ali na našem kanalu na YouTubu.
Preberite še:
Video iz karantene: pravljica za prvi rojstni dan malega Archieja


ANDREJA GERL

Preberite še:
“Pokonci me spravi misel, da me bo mož vedno nasmejal, ne glede na to, kako zelo grdo gledam”


LENA

Preberite še:
“Dal si mi takšnega otroka, daj mi torej moč, da ga bom lahko vzgojila!”

Tags:
intervjuMartin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.