Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

6-mesečna deklica je preživela operacijo srca, nato pa se borila še s koronavirusom

web3-erin-bates-facebook-4-2-1.jpg

Fair Use | Facebook

Annalisa Teggi - objavljeno 05/05/20

Zgodba, ki nas opominja, da je življenje dar

Erin Bates je deklica, stara komaj šest mesecev, a je v teh nekaj mesecih življenja morala prestati že veliko preizkušenj. Zdravi se v pediatrični bolnišnici v Liverpoolu, potem ko je pred enim tednom prebolela bolezen covid-19 in decembra prestala operacijo srca.

Njeni starši, Emma in Wayne Bates, so se v času, ko se je Erin borila s koronavirusom, odločili, da fotografijo hčerke na respiratorju delijo z javnostjo in s tem vse opomnijo, kako pomembno je, da omejimo socialne stike zaradi pandemije.


ANGELA PRIMACHENKO

Preberite še:
Zaradi koronavirusa je hčerko lahko objela šele nekaj tednov po porodu v komi

Čudežna deklica

Erin se je rodila lani oktobra, Emma in Wayne pa sta nanjo čakala kar 10 let. Sreča ob njenem rojstvu je bila nepopisna. A že decembra so jo morali zaradi srčne bolezni operirati. Zaradi nekaterih drugih težav so jo več mesecev zadrževali na zdravljenju v bolnišnici, a se je stanje izboljševalo.

Potem pa je prišel koronavirus. Kot so pojasnili starši v intervjuju za britanski Daily Mail, je bil test pozitiven 10. aprila, zaradi srčne bolezni pa Erin spada v rizično skupino. Ob njej je bila v bolnišnici lahko le mama, medtem ko je bil oče v samoizolaciji doma.

Oba sta bila močno v skrbeh zaradi dekličinega zdravja, dodatno nemoč pa sta občutila, ker nista vedela, ali bosta lahko ves čas ob njej. Če bi bila tudi onadva pozitivna na koronavirus, bi deklica ostala sama in ob misli na to se jima je trgalo srce.


SARA AHLIN DOLJAK

Preberite še:
Koronavirus, povod za ločitev?

Mama Emma je zato prosila vse, ki so pripravljeni, da molijo za njeno ozdravitev. “Prosim, prosim, prosim, imejte Erin v svojih molitvah. Ne smeva je izgubiti zaradi tega virusa. Toliko je morala že prestati. Potrebujeva jo, saj naju dopolnjuje,” je povedala Erin v intervjuju.

Številni virusa še vedno ne jemljejo dovolj resno

Za zdaj sicer ni znano, kako se je deklica okužila. Starši so bili zelo previdni in pozorni na omejitev socialnih stikov že pred epidemijo. Ogrozil bi jo lahko namreč katerikoli virus.

Prav zato so se tudi odločili, da fotografijo svoje deklice delijo s svetom in predvsem s tistim delom prebivalstva, ki še vedno ne jemlje resno pravil in omejitev.

S fotografijo so želeli posredovati dokaz, kako naše osebno vedenje vpliva na druge ljudi, še posebej na najbolj ranljive.

“V medijih lahko preberemo, da je imela večina ljudi, ki je umrla za koronavirusom, pridružene bolezni. In javnost to dojema, kot ‘takšne stvari se pač dogajajo’. A naša družina je že veliko prestala. V zadnjih mesecih smo bili večkrat na dnu in večkrat nam je bilo rečeno, da lahko izgubimo našo deklico,” je pojasnil oče.




Preberite še:
Pri 99 letih še vedno dela kot zdravnik in niti koronavirus ga ne ustavi

Ozdravitev

Po vseh molitvah in pozitivnih mislih pa je iz bolnišnice vendarle prispela vesela novica. 24. aprila je bil dekličin test na koronavirus negativen. Erin je sicer ostala v bolnišnici zaradi drugih zdravstvenih razlogov, a so zdravniki optimistični.

[protected-iframe id=”736b6d822a8b492770e0b134258b6d52-133580111-130919046″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Falderheyhospital%2Fvideos%2F227352918341308%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”316″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.




Preberite še:
Duhovnik, ki je umrl zaradi koronavirusa: “Se vidimo v raju! Molite rožni venec!”


EMMA RISTORI

Preberite še:
To je Emma. Mama, ki se je borila za življenje svojega sina




Preberite še:
“Bolezen te tako posrka vase, da anoreksija postane tvoja najboljša prijateljica”

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.