Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Kaj pa Sveto pismo pravi o covidu-19?

DOBROCZYNNOŚĆ

oatzpenz | Shutterstock

Urška Leskovšek - objavljeno 22/04/20

Vsi pametujemo, kaj pa o tej bolezni pravi Sveto pismo?

Sveto pismo ima vsaj načelne odgovore na vse, kar se nam dogaja v življenju. Pa ste že pomislili, kaj pravi o koronavirusu in položaju, v katerem smo se znašli? O “koroni” oziroma covidu-19 ima vsak kaj povedati … Toda kaj o njem pravi Gospod?

Spodnji video predlaga odgovor:

Libanonec Alberto Maalouf pripoveduje, da je pred dnevi molil in razmišljal o tej bolezni. Ob imenu covid-19 je pomislil na Pismo Korinčanom. Co – Korinčanom, VI – rimska številka za šesto poglavje, 19 – 19. vrstica. V Svetem pismu sta sicer dve pismi Korinčanom – prvo in drugo, toda le prvo pismo ima v 6. poglavju tudi 19. vrstico.

Torej: 1 Kor 6,19


SVETOPISEMSKA DRUZBA SLOVENIJE

Preberite še:
“Sveto pismo je bilo zame mrtva beseda. Toda ko sem bil v veliki stiski, sem ga odprl …”

Kaj tam piše?

Mar ne veste, da je vaše telo tempelj Svetega Duha, ki je v vas in ki ga imate od Boga? Ne pripadate sebi.

“Bratje in sestre, komu pripadamo? Covidu-19 ali Svetemu Duhu? Ni Covid-19 tisti, ki nas varuje noč in dan. Ljubezen Svetega Duha nas varuje,” je prepričan Maalouf.

Komu pripadam?

Vsi smo te tedne zaprti v svojih domovih in, preden gremo spat, zaklenemo vhodna vrata. Maalouf se sprašuje, česa se pravzaprav bojimo. Roparjev? Drugega zla?

“Ne, bratje in sestre! Ne ugašajte Svetega Duha v sebi! Ne postanite lastniki svojih življenj! Če si lastnik svojega življenja, te bo strah. Če pa je Sveti Duh lastnik tvojega življenja, tvoje hiše, tvojega srca, tvoje duše in tvojega uma, te covida-19 ne bo več strah. Tako, bratje in sestre, napočil je trenutek, da mu prepustite ključe svojega življenja in videli boste, da boste hodili v upanju in miru in ne bo vas strah jutrišnjega dne, ker je jutri v Njegovih rokah.”

Kako resnično, mar ne?




Preberite še:
Ali je smiselno odpirati Sveto pismo po naključju, z namenom, da bi našli odgovor?




Preberite še:
Ko skupaj na kmetiji živijo kar štiri generacije, ni prostora za zamere in škodoželjnost




Preberite še:
Slovenka, ki je stara kar 106 let in je premagala koronavirus




Preberite še:
Družina z 12 otroki: Treba je tvegati in zaupati

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.