Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Vsak dan prehodi 6 kilometrov, da bi skozi okno videl svojo vnukinjo

GRANDFATHER SEEING GRANDDAUGHTER THROUGH WINDOW

ZAJEM ZASLONA | INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 17/04/20

Dedek, ki ga koronavirus ne ustavi

Čeprav zaradi odloka o socialni izolaciji in izogibanju stikov ne more več pestovati svoje vnukinje, se je dedek iz Michigana domislil drugačne rešitve.

Dvakrat jo je pestoval, potem pa je prišla karantena

Mala Elliana se je rodila 20. februarja letos v ameriški zvezni državi Michigan. Ellianin oče Josh Gillet pripoveduje: “Moj oče se je celo ženino nosečnost neskončno veselil rojstva svoje vnukinje. Prav vsak dan se je bahal, kako je ponosen, da bo kmalu postal dedek.”

Ko se je punčka rodila, jo je njen dedek lahko še dvakrat pestoval v rokah. Potem pa je v Michigan prišel koronavirus. Zaradi zamejitve okužbe so sprejeli odlok o samoizolaciji, pri čemer so državljanom naročili, naj ostajajo doma in se izogibajo večini stikov zunaj doma. Ta seveda velja tudi za novopečenega dedka, žal pa je to pomenilo, da svoje vnukinje ne bo mogel več videti in pestovati.




Preberite še:
Ganljivo srečanje pravnukov in prastarih staršev: pozdrav skozi steklo

Zato se je domislil rešitve

A ljubeči in iznajdljivi dedek se ni hotel kar tako vdati v usodo in sprejeti žalostnega dejstva, da razen na fotografijah svoje vnukinje ne bo več videl. “Moj oče vsak dan prehodi več kot 6 kilometrov, da jo lahko vidi skozi steklena vrata našega doma,” ganjeno pravi Josh Gillet.

Nato nadaljuje: “To ni normalno in ni prav nič zabavno. Pravzaprav je grozen občutek, boli me srce, ker moj oče ne more pestovati moje dojenčice. A tolaži me to, da vem, da je vse skupaj samo začasno.”




Preberite še:
Pri 99 letih še vedno dela kot zdravnik in niti koronavirus ga ne ustavi

Sreča(nje) prek stekla

S tem ko pride pogledat svojo vnukinjo, pa čeprav zgolj prek steklene šipe, dedek zagotovi, da sta oba na varnem – tako on kot tudi dojenčica. Poleg tega pa mu dolg sprehod in to, da lahko vidi svoje najdražje, pa čeprav samo skozi steklo, daje smisel in nekaj pozitivnega, česar se lahko vsak dan veseli. “Ko vidim izraz na očetovem obrazu, ko samo gleda malo Elliano, vidim, da je srečen, pa čeprav je ne more prijeti v roke,” pravi Josh.

Zanj je vse skupaj tudi zelo simbolno: “Čeprav trenutno na svetu vladajo precej temačni časi, očeta to ne ustavi. Mislim, da je to lahko pozitivno sporočilo tudi za mnoge druge ljudi: da gre za nekaj začasnega in da je na svetu kljub vsemu veliko dobrega.”

View this post on Instagram

A post shared by Josh Gillett (@josh.dad.gillett)


WEB 3 MARTIN GOLOB

Preberite še:
Koronavirus je v Cerkvi poskrbel za revolucijo


GIRL, MEDICAL MASK,

Preberite še:
Takšno je življenje v gospodinjstvu z obolelim za koronavirusom


ŚWIĘTA KORONA

Preberite še:
Ste vedeli, da je nekoč živela sveta Korona?

Tags:
koronavirusodnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.