Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Predlogi za babice in dedke, kako se povezati z vnuki v času izolacije

FACETIME

SewCream | Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 15/04/20

Nekaj predlogov za babice in dedke, kako se lahko v času samoizolacije povežejo s svojimi vnuki

Marsikateri stari starši, ki so bili vajeni otroškega živžava, ga v teh dneh zelo pogrešajo. Ker je druženje najmlajših s starejšimi zaradi možnosti okužbe trenutno odsvetovano, prav tako pa bolj ali manj ostajamo doma, je toliko večja nevarnost, da bi se zlasti starejši čutili osamljene, obupane in malodušne. Kaj lahko storijo babice in dedki, da se v tem času – pa čeprav na malce drugačen način – povežejo s svojimi vnuki?


COMPUTER

Preberite še:
10 sprememb, ki jih zaradi pandemije že opažamo

Uporabite možnosti sodobne tehnologije

V trenutnem času so telefoni in računalniki edini, ki nas povezujejo s svetom in s tistimi, ki jih imamo radi. Tudi babice in dedki so pogosto prav vešči uporabe teh naprav, ali pa je zdaj pravi čas, da se tega priučijo. Tukaj je nekaj idej, na kakšen način se lahko povežete z vnuki in vnukinjami.

Možnosti za povezovanje je kljub vsemu veliko. Če bomo ostali povezani na načine, ki so nam trenutno omogočeni, pa bomo manj osamljeni, čas nam bo hitreje minil in tudi sami se bomo pri tem marsikaj novega naučili.


Liderina - Shutterstock

Preberite še:
Igrajte se družabne igre, za katere ne potrebujete dodatnih pripomočkov
Preberite še:
Ko je Benetke prizadela kuga, so meščani zgradili to cerkev
Preberite še:
Ljubljena Melissa mu je umrla le leto po poroki: “To je najtežji del mojega življenja”

Tags:
koronavirusodnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.