Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Tako se glasi velikonočno voščilo slovenskih škofov

JURIJ BIZJAK

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Aleteia - objavljeno 11/04/20

Kakor vsako jutro zakorakamo v nov dan, tako naj se za veliko noč prebudi naš duh, nam želijo škofje

Z besedami evangelista Mateja, ki Gospodovo vstajenje opisuje z besedami: “In glej, nastal je močan potres, kajti Gospodov angel je prišel iz nebes. Pristopil je in odvalil kamen ter sédel nanj,” nam v imenu slovenskih škofov vošči koprski škof Jurij Bizjak.

Ob letošnji veliki noči, ki je “zaznamovana s posebno preizkušnjo svetovnih razsežnosti,” škofje še posebej čestitajo “vsem strokovnim službam in civilnim oblastem ter se jim zahvaljujemo za izjemne napore, s katerimi preprečujejo in omejujejo širjenje hude nadloge. Gospod naj vam povrne vaš trud in nas usliši, da zopet pridejo k nam časi olajšanja.”




Preberite še:
Kdaj je Jezus vstal od mrtvih?

Kakor se naše jutro vsako jutro prebudi in zakoraka v nov dan, tako naj se, morda po dolgem času, za veliko noč prebudi naš duh in se požene v prihodnost, v bližnjo in daljno prihodnost, novim bojem in novim zmagam naproti. Gospod nas vabi: Jaz sem svet premagal!

Enako voščijo vsem bratom evangeličanom in pravoslavnim, vsem zamejcem in izseljencem, posebej vsem utrujenim in obteženim.

“Sveta velika noč, bodi nam vsem v pomoč,” velikonočno voščilo sklene škof Bizjak.




Preberite še:
“Njegovo vstajenje je naše vstajenje”


RESURRECTION

Preberite še:
V tišini, brez prič


TURIN

Preberite še:
Moški s torinskega prta ni bil mrtev, kaže medicinska študija

Tags:
velika noč
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.