Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Miss odložila svojo krono in se v času pandemije vrnila v zdravniške vrste

web3-bhasha-mukherjee-miss-england-coronavirus-doctor.jpg

Hannah McKay | REUTERS

Barbara Oprčkal - objavljeno 08/04/20

Čeprav so opustili zdravniški poklic, so številni v času, ko jih najbolj potrebujemo, začasno spet oblekli belo haljo

Pred začetkom pandemije je Bhasha Mukherjee, ki je miss Anglije postala leta 2019, kot prostovoljska opravljala delo v Indiji. Zaradi poslabšanja razmer v svoji domovini pa se je odločila, da odloži krono in nadaljuje svojo zdravniško kariero.


DOCTOR, MASK,

Preberite še:
Ateistični zdravnik v bolnišnici našel Boga: Rad bi pomagal do zadnjega diha

Kot je pojasnila, se je zato odločila, ker je dobivala številna sporočila kolegov iz bolnišnice, v kateri je delala. Za CNN je dejala, da se ji ni zdelo prav, da nosi krono, četudi v okviru prostovoljnega dela, medtem ko ljudje po svetu umirajo in se njeni kolegi trudijo rešiti vsako življenje.

“Želela sem se vrniti domov, želela sem se vrniti na delo. Za to sem študirala. Zdaj je idealen čas, da v teh težkih časih miss Anglije pomaga Angliji,” je še dejala.




Preberite še:
Duhovnik, ki je umrl zaradi koronavirusa: “Se vidimo v raju! Molite rožni venec!”

V zdravniške vrste tudi politiki in duhovniki

Miss Anglije je s tem sledila zgledu številnih drugih, ki so se v tem času prav tako odločili, da se vrnejo v bolnišnice in ponovno oblečejo belo haljo.

Med drugim sta to storila tudi Irski premier Leo Varadkar in italijanski duhovnik Alberto Debbi.

Embed from Getty Images

Varadkar je, preden je postal premier, že delal kot zdravnik. Poklic zdravnika je opustil leta 2013, leto preden je postal minister za zdravje. Kot poroča Irish Times, bo premier delal v tedenskih izmenah, delal pa bo na področju, ki ustreza njegovi kvalifikaciji.




Preberite še:
Kako je italijanski duhovnik Jezusa ponesel med ljudi

“Postelja bolnika je postala moj oltar”

Alberto Debbi se je odločil, da svoja duhovniška oblačila odloži po tem, ko so italijanske pokrajinske oblasti pozvale vse še sposobne upokojene zdravnike na pomoč. Trenutno dela v isti bolnišnici v pokrajini Modena, kot je delal, preden je vstopil v bogoslovje.

“Mislim, da je v tem težkem času trpljenja tudi to eden od načinov, da se darujemo z vsem, kar znamo in zmoremo. Ta del mojega življenja je bil v meni še vedno živ in me nagovarja, da se angažiram. Sedaj je postelja bolnika postala moj oltar,” je pojasnil.


WOMAN, MEDICAL MASK,

Preberite še:
Koronavirus, in kje je tukaj Bog?


GIRL, MEDICAL MASK,

Preberite še:
Takšno je življenje v gospodinjstvu z obolelim za koronavirusom


RECOVERED

Preberite še:
Babica, ki je pri svojih 95 letih premagala koronavirus

Tags:
koronaviruszdravje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.