Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako naj se uredimo za delo od doma?

COLLEGE,INTERVIEW

Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 23/03/20

Vas v teh dneh čakajo sestanki na daljavo? Ne pozabite na urejenost, ki naj bo seveda prilagojena okoliščinam

Ko se je naše delo v veliki meri preselilo domov, si je marsikdo oddahnil, saj mu vsaj nekaj časa ne bo treba misliti na službena oblačila – ta namreč marsikdo dojema kot neudobna. V svobodi lastnega doma je vse skupaj povsem drugače, a vseeno velja upoštevati nekaj napotkov v zvezi s tem.


MUM WORK

Preberite še:
12 nasvetov za uspešno delo od doma

Primerna oblačila spodbujajo produktivnost

Marsikdo se bo znašel v skušnjavi, da bi kar cel dan ostal v pižami, saj nas doma razen naših domačih nihče ne vidi. A dokazano je, da oblačila močno vplivajo na delovno produktivnost, poleg tega nam dvigujejo razpoloženje in poudarjajo vidik smiselnosti, četudi se trenutno vse skupaj zdi nekoliko čudno. Enako kot se priporoča, da si delo od doma organiziramo po nekem urniku, se svetuje tudi, da se tudi za delo na domu vsaj nekoliko uredimo.

Pižamo naj zamenjajo udobna, a vseeno čista in lepa oblačila. Seveda izberemo taka, ki nas nikjer ne vežejo ali tiščijo, vendar zato ni treba, da smo oblečeni v zamazane, pomečkane in raztrgane cunje. Dosti bolj profesionalno se bomo počutili, če bomo izbrali oblačila, v katerih bomo urejeni, pa čeprav doma.


pray

Preberite še:
Začnite svoj delovni dan s tem psalmom

Kako se urediti za videosestanek?

Marsikateri sestanek, tele- ali videokonferenca bodo potekali na daljavo, zato je pomembno, da imamo urejena tudi obraz in pričesko. Že en teden neoprani lasje, speti v neurejeno figo, pač ne spadajo v to kategorijo, prav tako ne pogrizeni nohti ter od umivanja in razkuževanja razpokana koža na rokah.

Poskrbite za negovano kožo in kanček ličil – npr. obarvano kremo in korektor, malo maskare in balzam za ustnice. Umijte si lase ter nosite frizuro, v kateri ste videti urejeno in spodobno.


PLANSZÓWKI

Preberite še:
Kaj početi z otroki v času izolacije?

Kakšna oblačila izbrati?

Kar zadeva oblačil, v teh časih nihče ne pričakuje, da ste za sestanek prek Skypa ali Zooma videti kot iz škatlice. Moškim seveda ni treba obleči obleke in kravate, ženskam ne visokih pet ter svilenega kostima. Trenirka s kapuco ali domača majica, pri kateri nam naramnica stalno uhaja na rame, pa tudi nista primerni. Vseeno se pričakuje, da ste urejeni v zgornjem delu.

Moški naj izberejo tanjši pulover, srajco z ovratnikom ali polo majico, ženske pa npr. srajčko, jopico na gumbke ali lepo prilegajočo se bombažno majico. Pozor! Če boste morali med sestankom na daljavo vseeno kaj vstati, se bo vsaj za nekaj sekund videlo tudi vaš spodnji del telesa, zato le pazite, da ne boste od pasu navzdol v zapackani trenirki.


PIĘKNO KOBIETY

Preberite še:
To so najlepši in najbolj nosljivi modni trendi te pomladi

Barve so pomembne!

Trenutno je zaradi zunanje situacije še toliko pomembneje, da oblečemo barve, ki nam dvignejo razpoloženje ter moralo. V teh dneh, ko se v naravi prebuja pomlad, se lahko zgledujemo po barvah cvetočih dreves, zelenih popkov in nežnih metuljev. Kamere na računalnikih in telefonih so pogosto take, da nam odvzamejo nekaj barve z obraza.

Zato izberemo za sestanek barvo zgornjega dela in nakita (če si bomo nadeli kakšen kos, a naj bo umirjen in ne preveč kričeč), ki nam res polaska in pristoji. Izognemo se lahko črnini, pa tudi zelo kontrastnim vzorcem, namesto njih pa izberemo npr. modro (umirjena, profesionalna), zeleno (pomirja, signalizira ustvarjalnost), kakšen lep pastelni odtenek ali svetle, pomladne odtenke.


GRANDFATHER

Preberite še:
“Očetova naloga je, da otroke popelje v svet”


ANA ZAJC SMOLČNIK

Preberite še:
“Vse težje življenjske preizkušnje so se pozneje izkazale za nekaj dobrega”


JANEZ RUS

Preberite še:
Posnetek svete maše, ki jo je daroval Janez E. Rus

Tags:
služba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.