Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Medicinska sestra, ki je skrbela za malega dečka, je pred 34 leti skrbela tudi za njegovega očeta

LISSA MCGOWAN

Renata Freydin | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 14/03/20

Medicinska sestra Lissa McGowan je negovala dojenčka. In 34 let pozneje ga je spet tolažila …

Lissa McGowan že prek 40 let dela kot medicinska sestra na univerzitetni kliniki v New Jerseyu v ZDA. Ves ta čas je negovala že na tisoče drobnih nedonošenčkov na intenzivnem oddelku porodnišnice, jih opazovala, kako rastejo in se krepijo, obenem pa nudila potrebno podporo njihovim zaskrbljenim staršem.


NEWBORN SNUGGLING WITH MOTHER

Preberite še:
Pogosto ljubkovanje dojenčkov dolgoročno odlično vpliva na njihovo zdravje

Pred kratkim je imela ta predana medicinska sestra priložnost negovati malega dečka po imenu Zayne Alexander Caldwell, ki se je rodil deset tednov prezgodaj, obenem pa je vlivala pogum tudi njegovim staršem, Davidu Caldwellu in Renati Freydin. A tokrat s to razliko, da je nekoč McGowanova v svojih rokah držala že očeta malega fantka!

Pred skoraj 34 leti je Davidova mama rodila šest tednov prezgodaj, zato so njenega sina odpeljali na intenzivni oddelek. Tam je zanj skrbela mlada medicinska sestra, Lissa McGowan, ki je bila takrat tudi v veliko oporo mladi materi. Ta je zato posnela fotografijo sestre z malim dojenčkom v naročju.


DAD WITH THE BABY

Preberite še:
Preprosta poteza očka, ki ni mogel pomiriti jokajočega dojenčka

Iz očetovega spominskega albuma

Nekaj desetletij pozneje je David ob rojstvu sina dobil navdih, da bi poiskal svoj spominski album – in našel je to fotografijo: dojenčka Davida z medicinsko sestro. Njegova žena Renata Freydin je pogledala fotografijo in takoj ugotovila, da je na njej ista ženska, ki je prav takrat skrbela za njunega malega fantka. To novico je objavila na svojem Facebook računu.

Mlada starša sta fotografijo odnesla v bolnišnico, kjer sta dobila potrditev, da je ista sestra skrbela tako za očeta kot za sina. “To se mi ni zgodilo še nikoli,” je dejala McGowanova za GoodMorningAmerica. “Nekako nenavadno je, da nedonošenček po 34 letih pride nazaj … a da pride nazaj oče, ki je oče nedonošenčku, je povsem druga zgodba.”


PREGNANT

Preberite še:
4 neverjetna vedenja še nerojenih dojenčkov

Spomin na očetovo mamo

David Caldwell se spominja, da mu je mama takole pripovedovala o fotografiji: “Ta ženska je bila zelo prijazna, bila je res izjemna. Vsak dan me je tolažila, da bo s tabo vse v redu.” In 34 let pozneje je ta medicinska sestra to lahko videla na lastne oči.

Za novopečenega očka je dejstvo, da za njegovega sina skrbi McGowanova, še posebej pomenljivo. Njegova mama je leta 2004 umrla in prepričan je, da mu nedavni dogodki sporočajo, da njegova mama bdi nad njim in njegovim otrokom.


NURSES BABY BOOM

Preberite še:
Baby boom v ameriški bolnišnici: ko kar petina zaposlenih pričakuje svojega dojenčka

Olajšanje in pogum

Za dečkovo mamo Renato je veliko olajšanje, ko vidi, da zanj skrbi ista ženska, ki je nekoč skrbela že za njenega moža. “Zadnja dva tedna sta bila polna skrbi in negotovosti, a lažje dihava, ker veva, da je z najino malo kepico ista sestra, ki je pomagala že moškemu, ki ga ljubim, ko je bil v enakem položaju,” je zapisala.

Z novo fotografijo v albumu zakonca lahko zreta v vznemirljivo prihodnost s svojim malim sinkom. Medtem pa bo McGowanova brez dvoma še naprej negovala druge pomoči potrebne dojenčke.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
6 zlatih pravil pri izbiri poročne priče
Preberite še:
Svojega prijatelja nosijo v nahrbtniku – in z njim potujejo po svetu!


KATARINA ROPRET

Preberite še:
“Materinstvo je največji čudež, ki ga lahko doživljam”

Tags:
otrocirojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.