Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 30. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

6 priljubljenih postnih jedi z vsega sveta

Family-Praying-Eating

© De Monkey Business Images-shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 28/02/20

Naj vas na postne petke navdihnejo ti recepti

S pepelnično sredo smo vstopili v postni čas in morda se sprašujete, kaj boste na družinski jedilni mizi postregli na postne petke. Gotovo že imate določen izbor tradicionalnih postnih jedi, mi pa vas vabimo, da se skupaj z nami sprehodite po svetu, kjer lahko najdemo veliko navdihujočih receptov, pripravljenih iz sestavin, ki so bile nekdaj na voljo v tem letnem času, in v posameznih deželah še vedno predstavljajo pomemben sestavni del postnih jedilnikov.

V fotogaleriji vam predstavljamo, kaj bodo krščanske gospodinje na različnih celinah na postne petke pripravljale svojim družinam: od gobove juhe do slastnih, z medom slajenih prigrizkov.




Preberite še:
Kaj nam papež Frančišek polaga na srce za letošnji post

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


DUSTIN AND CAREN MOORE

Preberite še:
Potem ko sta posvojila deklico, so jima na letalu pripravili prisrčen sprejem


ROZWÓD

Preberite še:
4 kritični signali, ki kažejo, da se vaš zakon nagiba h koncu


PRZYJACIÓŁKI

Preberite še:
5 nasvetov za starše, ki imajo prijatelje brez otrok

Tags:
hranapost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.