Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 24. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko se pokrižate z blagoslovljeno vodo, izgovarjajte to molitev

HOLY WATER FONT

Fred de Noyelle | Godong

Philip Kosloski - objavljeno 16/01/20

Obstaja molitev, ki jo izgovarjamo, ko pomočimo prste v kropilnik z blagoslovljeno vodo

Kadar pomočimo prste v kropilnik z blagoslovljeno vodo, bodisi v cerkvi ali doma, največkrat preprosto le po tihem naredimo znamenje križa. Znamenje križa z blagoslovljeno vodo je že samo po sebi molitev, s katero prosimo Sveto Trojico, naj nas na vseh naših poteh spremlja s svojim varstvom in milostjo.


BAPTISTRY

Preberite še:
Od kod prihaja krstilni kamen

Obstaja pa tudi molitev, ki jo pri tem lahko izgovarjamo. Gre za kratko molitev iz Psalma 51, ki čudovito povzema simboliko blagoslovljene vode, s katero se pokrižamo.

Voda v krščanski teologiji vedno predstavlja očiščenje in tako vsakokrat, ko uporabimo blagoslovljeno vodo, prosimo Boga, naj nas očisti. S pomočjo spodnje molitve bomo morda še bolj doživeto pomočili prste v kropilnik z blagoslovljeno vodo.


GREGOR ZONTA

Preberite še:
Zakaj se nekdanji zvezdnik resničnostnega šova pri 36 letih da krstiti?

Očisti me greha s hizopom, da postanem čist; operi me, da postanem bel bolj kot sneg. Čisto srce, o Bog, mi ustvari, stanovitnega duha obnovi v moji notranjosti.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
“Karte in zvezde za 2020 slabo kažejo … Kaj bo z nami?”


PIĘKNA KOBIETA

Preberite še:
Očarljiva si! Se sploh zavedaš tega?


GIRL

Preberite še:
Je samskost čas za smiljenje samemu sebi ali priložnost za rast?

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.