Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Močne besede, ki lahko spremenijo vaše življenje

AUDIO BOOKS

Mr.Whiskey | Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 05/11/19

Pretvarjaj se, dokler ti ne uspe

Gotovo ste že slišali za besede: “Pretvarjaj se, dokler ti ne uspe.” Ali angleško: “Fake it, ’till you make it.” Te besede mi pomagajo v življenju, odkar sem jih na fakulteti slišala prvič. Največji razlog za njihovo moč je namreč v tem, da spodbujajo k dejanju.

Ni vam potrebno vedeti, kaj točno počnete, saj je najpomembneje, da začnete postopoma spreminjati svoje vedenje. Na fakulteti sem razmišljala o področjih, ki bi jih želela izboljšati. Ob tem sem se vprašala, kaj moram storiti, da to dosežem.


FOOTBALL

Preberite še:
Vsak poraz še ne pomeni neuspeha. Pravzaprav ste na dobri poti

S slušalkami, a brez glasbe!

Moja želja je bila, da bi se učinkoviteje učila. Zamislila sem si osebo, ki ima učenje v malem prstu, in si ob tem predstavljala, kaj bi ta oseba naredila. Opazila sem, da si ljudje pogosto najdejo svoj osebni prostor in med učenjem celo poslušajo glasbo. Tako sem naredila tudi sama; našla sem odmaknjen prostor zase in si nadela slušalke. Poslušala sicer nisem ničesar, saj me glasba moti pri učenju, sem pa bila vsaj videti odklopljena in zatopljena v svoje delo.

Dejansko je to tudi pomagalo! Kakovost mojega učenja se je izboljšala zaradi večje osredotočenosti in okolice z manj motečimi dejavniki.


STRACH

Preberite še:
3 strahovi, ki ovirajo vašo pot do uspeha

Ljudje okoli vas

V vsakdanjem življenju nam te besede lahko pomagajo, da postanemo boljši ljudje. Želite biti v določeni stvari spretnejši? Ravnajte tako, kot menite, da bi ravnala oseba, ki zadevo že obvlada. Pomislite na vesele ljudi in se zgledujte po njih. Morda se boste začeli tudi vi pogosteje smejati in se boste manj osredotočali na negativno.

Kaj pa življenje velikodušnih ljudi? Morda bi to za vas pomenilo, da se boste začeli udeleževati dogodkov, na katere ste bili vabljeni, ali pa boste z večjim veseljem delili najljubšo hrano.


WOMAN ON COMPUTER

Preberite še:
4 navade uspešnih ljudi, ki lahko tudi vam izboljšajo življenje

Tudi na duhovni ravni

Zakaj te besede delujejo tudi na duhovni ravni? Pri oblikovanju dobrih lastnosti ne gre za ravnanje v skladu s čustvi, ampak za razvoj dobrih navad, na katere se lahko zanesemo ne glede na naše počutje. Če menite, da niste potrpežljivi ali radodarni, vendar se trudite, da ravnate tako, kot bi takšni ljudje ravnali, potem ste se že navadili radodarnosti oz. potrpežljivosti in vas bo ta navada naredila boljše.

Dlje časa kot boste na ta način živeli, bolj vam bodo dobre navade prešle v kri. Sama si želim, da bi bila bolj potrpežljiva, kadar gre kaj narobe. Ljudje, ki jih manjše stvari ne vržejo zlahka s tira, se ob manjših preprekah zagotovo le nasmejijo in niso pod pritiskom, kadar morajo nekaj storiti na določen način ali zadevo oddati v določenem času. Na tem delu vstopi moje “pretvarjanje”, ali – če lepše zapišem – na tem trenutno delam. Poskusite tudi vi!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie


EUCHARIST

Preberite še:
Osupljivi Gaudijevi evharistični znaki na cerkvi Sagrada Familia


DZIECIAKI CUDAKI

Preberite še:
Downov sindrom, nato pa še posvojitev: “Veva, da bova s temi otroki najsrečnejša”


CZŁOWIEK W GÓRACH

Preberite še:
Hvaležnost, ki spreminja od znotraj

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.