Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Pred molitvijo rožnega venca darujte še to kratko molitev ljubezni

hand rosary

Di Maria Marganingsih - Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 23/10/19

Nebeški Materi podarite duhovni šopek prijetno dišečih vrtnic

Rožni venec je sicer čudovita molitev, toda včasih nas kljub temu zamika, da bi jo zmolili čim hitreje, ali pa med molitvijo mislimo na tisoč drugih stvari. Takšnim nagnjenjem se lahko upremo, če se za trenutek ustavimo in Preblaženi Devici namenimo nekaj ljubečih besed.

Molitev lahko sestavimo sproti, lahko pa izberemo že vnaprej pripravljeno besedilo – spodaj smo izbrali nekaj primerov. Ne glede na to, za kaj se boste odločili, se potrudite, da boste rožni venec molili hote in s čim več ljubezni.


JOHN PAUL II

Preberite še:
Molitev Janeza Pavla II. k ljubljeni čenstohovski Mariji nagovarja tudi danes

Ljuba Mati Marija, glej me, tvoj otrok sem, v molitvi ob tvojih nogah. Sprejmi ta sveti rožni venec, ki ti ga darujem, kot si prosila v Fatimi, v dokaz svoje nežne ljubezni, ki jo občutim do tebe, in po namenu presvetega Jezusovega Srca, v zadoščenje za grehe, storjene proti tvojemu Brezmadežnemu Srcu, in za posebno prošnjo, s katero se nate obračam med to rožnovensko devetdnevnico: (tukaj navedite svojo prošnjo).Prosim te, Mati, posreduj mojo prošnjo svojemu nebeškemu Sinu. Če boš ti prosila zame, moja prošnja ne bo zavrnjena. Vem, draga Mati, da si želiš, naj glede svoje prošnje sprejmem Božjo voljo. Če to, za kar prosim, ne bo izpolnjeno, moli, da bi prejel tisto, kar bo bolj koristilo moji duši.Izročam ti ta duhovni šopek vrtnic, ker te ljubim. Popolnoma zaupam vate, saj imajo tvoje molitve pred Bogom največjo moč. V večjo Božjo slavo in v slavo Jezusa, tvojega ljubega Sina, usliši in izpolni mojo molitev. Preljubo Srce Marijino, bodi moje odrešenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
S. Rebeka Kenda: Če se otrok ne zaletava v mejo, ki smo mu jo postavili, je nekaj narobe


WOMAN-HAIR-LOSS

Preberite še:
Kakšno pričesko izbrati, če imate tanke lase?


JOSZKO BRODA

Preberite še:
6 ključnih zavetnikov številčnih družin

Tags:
Marijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.