Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 2. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“Ni bil človek vdanosti v usodo, ki bi iz ozadja negodoval in se pomiloval”

web-3-davo_karnicar-e1568664922798.jpg

ŽIGA ZUPAN | SPORTIDA

Aleteia - objavljeno 20/09/19

Na Jezerskem so pokopali Dava Karničarja

“Jaz sem katoličan. Ko mi je hudo, se Bogu priporočim, pomolim očenaš pa še kaj drugega, na ta način vem, da sem vreden, da me ima nekdo rad, da mi bo nekdo pomagal, in to mi pomeni veliko psihično oporo. Na ta način jaz v hribe hodim,” je Davo Karničar med drugim dejal v napovedniku

.




Preberite še:
“V hribih se lahko dobro počutiš le, če v dolini nimaš težav in slabe vesti”

Velikega Slovenca, očeta osmih otrok, vrhunskega alpinista in ekstremnega smučarja, ki se je pri delovni nesreči smrtno ponesrečil v ponedeljek, so v ponedeljek pokopali na domačem Jezerskem.

“Ni bil človek vdanosti v usodo, ki bi iz ozadja negodoval in se pomiloval. Vedel je, da je zemeljsko življenje priložnost, da v neponovljivem času naredimo enkratno zgodbo. Da, zavedal se je svojih omejitev, tudi nemoči, hkrati pa odgovornosti, da razvije svoje talente,” je med drugim v pridigi dejal mašnik Jože Plut. Še več misli o njem pa v galeriji.

Napovednik dokumentarca o Davu Karničarju:


MARINA RUGELJ

Preberite še:
Na turnih smučeh in v hribih, nato pa v šoli kot ravnateljica




Preberite še:
Očarljiv nasmešek novorojenčice, namenjen novopečenemu očku




Preberite še:
Kako so Gorenjci in Dolenjci tekmovali za prevlado

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.