Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

To so poklici, ki zelo ustrezajo katoličanom. Je med njimi tudi vaš?

WAITRESS

Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 23/08/19

Veliko različnih poti lahko obogati naše življenje in življenje drugih

Ali ste že kdaj premišljevali o svojem poklicu in se spraševali, ali ta odseva vaše darove, ki vam jih je naklonil Bog? Kaj pa vašo vero? Če ste v posvečenem poklicu, če delate v Cerkvi ali pri organizaciji s krščanskim poslanstvom, je to morda malce bolj očitno.

Večina izmed nas pa mora sama ugotoviti, kako v svoj poklic vključiti vero, in pogosto smo soočeni z vprašanjem, ali morda obstaja poklic, ki bi bil za nas primernejši – takšen, ki bi v naše življenje prinesel več smisla in bi bil bolj usklajen s poslanstvom, ki nam ga je namenil Bog.


MŁODA MATKA Z DZIECKIEM

Preberite še:
6 napotkov za uspešno usklajevanje poklicnega in družinskega življenja

Poklici, ki smo jih zbrali v tem prispevku, so prav posebej primerni za katoličane, ki si postavljajo takšna vprašanja. Seveda ne pozabite, da s tem seznam ni zaključen – še veliko poklicev obstaja, ki lahko močno obogatijo naše življenje in življenja drugih ljudi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


PIJA HOČEVAR

Preberite še:
“Bogatijo me ljudje, dogodki. Za to si je vredno vzeti čas”


JACQUES PHILIPPE

Preberite še:
“Bog nas ne bo zapustil in je zmožen podariti mir našemu srcu”


WALKING

Preberite še:
Poročena sta bila 71 let, nato pa umrla v istem dnevu

Tags:
poklicslužba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.