Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 19. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ste za družabno igro? Poglejte, kakšne koristi imajo!

DZIECI

Robert Kneschke | Shutterstock

Dolors Massot - objavljeno 22/08/19

Vsi igralci lahko zmagajo ali izgubijo. Zaradi tega zavedanja postanemo boljši. Skupinske igre so eno najboljših vzgojnih sredstev

Skupinske družabne igre so vzgojno sredstvo, ki pomaga tako otrokom kot odraslim. Ko jih igramo, vsi zmagamo ali vsi izgubimo. Vsebujejo tudi tekmovalnost in določen izziv, vendar tako, da morajo igralci misliti na druge in delovati v dobro vse skupine.

Na počitnicah so skupinske igre lahko vir navdušenja in zabavnih doživetij, hkrati pa v nas spodbujajo pozitivne vrednote in nas fizično in duševno razgibajo.

Si na svetu želite mir? Si želite, da bi si vaši otroci prizadevali zanj? Ne mislite, da je to nekakšna utopija in da se ni vredno potruditi in prispevati svojega deleža. Skupinske igre, ki imajo veliko skupnega s krščanskim pogledom na življenje, nam pomagajo videti, da obstajajo še drugi načini za reševanje problemov, soočanje z izzivi in upravljanje življenja v družbi.

Seznam koristi

V fotogaleriji preberite seznam koristnih stvari, ki jih prinašajo skupinske igre in prepričali se boste, da jih je dobro vključiti v prosti čas z otroki, tudi najmlajšimi. Gremo se igrat!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


ANGEL

Preberite še:
Ali veste, kakšni sta starodavni slovenski besedi za angele in molitev?


SCHOOL SUPPLIES

Preberite še:
Tako se lahko že med počitnicami pripravite na novo šolsko leto


UNIVERSITY OF SALAMANCA

Preberite še:
5 najstarejših univerz v Evropi

Tags:
otrocivzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.