Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Iščete osvežitev? Potem je ta projekt kot nalašč za vas!

POLETJE Z BESEDO

SVETOPISEMSKA DRUŽBA SLOVENIJE

Tereza Mohar - objavljeno 21/06/19

Se odpravljate na morje, v hribe ali na potovanje, hkrati pa bi se radi duhovno nahranili? Potem je projekt Poletje z Besedo kot nalašč za vas! Spremljal vas bo tam, kjerkoli že boste – in to kar prek elektronske pošte

“Iz deževnih dni smo kar naenkrat skočili v vroče poletje. Kmalu se bomo odpravili na dopuste, tabore, potovanja, se namočili v morju ali prepustili svežemu gorskemu zraku. Kjerkoli že boste, naj vas spremlja Gospod s svojo Besedo,” so zapisali na spletni strani Poletje z Besedo ob projektu, ki so ga pripravili pri Svetopisemski družbi Slovenije.

Kako poteka?

Poletje z Besedo je projekt, s katerim želijo spodbujati branje Svetega pisma v poletnih mesecih. Organizatorji so pripravili enotedenske spodbude, ki jih boste prejeli po elektronski pošti in vam bodo pomagale globlje doživeti Božjo besedo tudi na dopustu.

Na vsak sklop se lahko posebej prijavite. Prejeli boste kratke odlomke s spodbudami za molitev, za razmislek o življenju, pa tudi izziv za vsak dan posebej.


SAINTS

Preberite še:
Zavetniki za poletne dni

Skozi vse poletje!

Projekt poteka od 11. junija pa vse do konca avgusta. Poletni akciji lahko sledite, kamorkoli greste, na telefonu, računalniku ali tablici. Projekt bo imel svoj odmev tudi na družbenih omrežjih.

Vsak lahko sodeluje!

“Mnogi ljudje se poleti odpravijo na duhovne vaje ali romanje. Nekateri pa raje izberejo dopust na morju ali v hribih. Naša akcija združuje oboje! Namenjena je vsem tistim, ki si želijo, da bi bil njihov dopust ne le oddih za telo, ampak tudi za duha,” je povedal Rok Pisk, koordinator projekta.

Na morju …

Prvi sklop je namenjen tistim, ki se bodo odpravili na počitnice na morje. Morje s svojo brezmejnostjo kliče v zavest veličino Boga, ki ga je ustvaril. Šumenje morja in branje Božje besede – kako čudovita kombinacija!


READING BIBLE

Preberite še:
Kam na duhovne vaje med počitnicami?

POLETJE Z BESEDO
SVETOPISEMSKA DRUŽBA SLOVENIJE | PEXELS

WEB 3 JAKOB J. KENDA

Preberite še:
Ne Camino, raje Apalaška pot po ZDA: “Prava hoja je metafora za življenje”

V hribih …

V Svetem pismu so gore poseben kraj Božje bližine. Tudi Jezus je jedro svojega nauka predstavil prav na gori. Preden se odpravite na pot, si preberite kratek odlomek in pustite, da odmeva z vsakim korakom.

Na potovanju …

Vsaka pot zahteva odpoved, tveganje in pogum. Prav takrat najbolj doživimo bližino Boga. Naj postane vaš sopotnik in tudi na potovanju si vzemite čas zanj.

“Sveto pismo naj bo vedno z nami, postane naj obvezen del naše opreme. Vero, če jo res živimo, moramo imeti vedno s seboj. Jezus je tisti, ki daje moč in pravo osvežitev,” je prepričan Rok Pisk.

Na oddihu …

Morda pa ste eni izmed tistih, ki dopust raje preživijo doma. Jezus nam obljublja: “Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek.” Poiščite si trenutek v dnevu in ga posvetite premišljevanju o Božji besedi.


PRAYER,PRAYING

Preberite še:
Kako naj kot zakonca moliva skupaj

Beseda za pare

V Svetem pismu je ogromno odlomkov, ki se navezujejo na zakonsko ljubezen. Vzemita si to poletje čas za poglobitev vajinega odnosa. Spodbude lahko uporabita zakonca sama ali pa k sodelovanju povabita še zakonsko skupino in prijatelje.

Prisluhni Božji besedi

Skozi vse poletje lahko Božji besedi tudi prisluhnete. Na spletni strani namreč noč in dan predvajajo posnetke branja Svetega pisma. Dva meseca in pol “svetopisemskega maratona” – ni slabo!


SACRAMENTALS

Preberite še:
Trije močni verski predmeti, ki bi jih morali imeti doma


NICK VUJICIC

Preberite še:
Nick Vujičić: Prav ti si lahko za nekoga čudež


MAN SMART PHONE

Preberite še:
Bi radi postali bolj zmerni pri uporabi telefona? Morda bo tole pomagalo

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.