Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Posnetek krvaveče hostije, ki utripa kot goreče srce

EUCHARIST

Martin Podzorny | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 20/06/19

Romar iz Združenih držav Amerike je posnel evharistični čudež, ki se je zgodil v Venezueli

Duhovnik iz romarskega svetišča v kraju Betania v Venezueli, ki je 8. decembra 1991 obhajal sveto mašo, je po posvetitvi opazil, da je hostija na eni strani začela krvaveti. Takoj jo je shranil in začel preučevati, da bi se prepričal, ali gre res za čudež.

Po poročanju Eucharistic Miracles of the World se je krajevni škof lotil raziskovanja, da bi se prepričal, ali morda ne gre za naravni pojav.

Med mašo so bili tam številni romarji, ki so takoj potrdili, da duhovnik ni imel nobenih ran, iz katerih bi lahko tekla kri na hostijo. Tudi izsledki analize so pokazali, da se duhovnikova kri ni ujemala s krvjo na hostiji. Čudežno hostijo so poslali na posebne preiskave, ki jih je naročil škof Pio Bello Ricardo iz mesta Los Teques. Rezultati so potrdili, da je bila to človeška kri iz krvne skupine AB; ta pa se ujema s krvjo, ki so jo našli na torinskem prtu, in s krvjo iz Lanciana v Italiji, kjer se je leta 750 zgodil evharistični čudež. Slednjo je analiziralo petsto komisij Svetovne zdravstvene organizacije.


SACRED HEART

Preberite še:
4 stvari, ki nam jih presveto Srce Jezusovo sporoča brez besed

ADORATION,24 HOURS FOR THE LORD,POPE FRANCIS,LENT
Jeffrey Bruno


NAJSŁYNNIEJSZE CUDA EUCHARYSTYCZNE

Preberite še:
Evharistični čudež: sveta hostija je po nekaj dneh zakrvavela

Čudež v tabernaklju

Pozneje so hostijo shranili v tabernaklju v samostanu v Los Tequesu, kjer si jo je lahko vsako leto ogledalo na tisoče romarjev. Daniel Sanford, romar iz New Jerseyja v Združenih državah Amerike, je v samostan prišel leta 1998. Takole je povedal, kaj se zgodilo:

Potem ko se je slovesnost končala, je duhovnik odprl vratca tabernaklja, v katerem je bila shranjena čudežna hostija. Z velikim začudenjem sem opazil, da je bilo videti, kot bi hostija gorela in bi utripajoče srce krvavelo na njeni sredi. To je trajalo približno trideset sekund, potem pa je hostija spet postala normalna. Delček tega čudeža mi je uspelo posneti na kamero.

Video so poslali krajevnemu škofu, ki se je zavzel za to, da bi ga čim več ljudi videlo, da bi tako širili vero v resnično navzočnost Jezusa v evharistiji. Čudežno hostijo še vedno lahko vidimo v samostanu v Los Tequesu. Kri na njej je še zmeraj sveža – kot takrat, ko se je čudež prvič zgodil.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


Morne Rouge

Preberite še:
Vera v presveto Jezusovo Srce je vasico rešila pred uničenjem


Sombra Padre Pio

Preberite še:
7 duhovnih nasvetov patra Pija


EUCHARIST,BLESSED SACRAMENT

Preberite še:
Zakaj iti v cerkev na prvi petek in prvo soboto v mesecu?

Tags:
sveta maša
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.