Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 21. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Vera v presveto Jezusovo Srce je vasico rešila pred uničenjem

Morne Rouge

Radosław Botev | CC0

Philip Kosloski - objavljeno 11/06/19

Župljani so se zatekli v domačo cerkev in se čudežno rešili pred vulkanskim izbruhom

Močan izbruh vulkana na gori Pelée na otoku Martinique v Karibih je 8. maja 1902 povsem zdesetkal vasico Saint-Pierre in se začel pomikati proti mestu Morne Rouge.

Tistega dne so praznovali Gospodov vnebohod in župljani so se v strahu pred izbruhom zatekli v domačo cerkev. Ljudje so goreče častili presveto Jezusovo Srce, njihov župnik pa je na oltarju izpostavil Najsvetejše.


NAJSŁYNNIEJSZE CUDA EUCHARYSTYCZNE

Preberite še:
Evharistični čudež: sveta hostija je po nekaj dneh zakrvavela

Prikazala se je podoba Presvetega Srca

Vsi so želeli še zadnjič opraviti sveto spoved in medtem ko so goreče molili za svoja življenja, so se ozrli proti oltarju in v hostiji zagledali podobo Presvetega Srca. Presveto Jezusovo Srce je bilo kronano s trnjem in nekateri so videli, kako iz srca kaplja njegova dragocena kri. Podoba na hostiji je bila vidna nekaj ur in o čudežnem dogodku je pričevalo veliko število ljudi.


ADORATION,24 HOURS FOR THE LORD,POPE FRANCIS,LENT

Preberite še:
Vse naokoli nas so čudeži, če le imamo oči, da jih vidimo

Rešil jih je Bog

Vasici je bilo tisti dan prizaneseno, izbruh vulkana je ni uničil, in vsi ljudje so dobili še eno priložnost, da so se z zakramentom svete spovedi spravili z Bogom.

Nekaj mesecev pozneje, 30. avgusta, pa je vulkan znova izbruhnil in v mestu Mourne Rouge je življenje izgubilo veliko ljudi. Domačini so prepričani, da jih je 8. maja rešil Bog in jim naklonil še nekaj časa, da so se lahko spravili z Bogom, preden jih je poklical k sebi. Namesto da bi naravno katastrofo videli kot Božji srd, so verovali, da je bilo to v resnici dejanje usmiljenja in so tudi po tem tragičnem dogodku ostali vdani častilci presvetega Jezusovega Srca.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.
Preberite še:
Več kot le TV-voditeljica: ob tej oddaji se ljudje vsaj enkrat počutijo vredne
Preberite še:
Brata dvojčka sta na isti dan skupaj stopila na pot duhovništva


DINNER PARTY

Preberite še:
Obiski na vratih, vi pa ste “utrujeni do konca”. Kaj zdaj?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.