Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

12 navdihujočih navedkov za naše učitelje in učiteljice

EDUCATION

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 19/06/19

Te modre besede odražajo hvaležnost možem in ženam, ki pomagajo oblikovati življenje naših otrok

Šolsko leto se končuje in mnogi učitelji se bodo utrujeni zgrudili na svoje stole. Njihovo delo obsega vse, kar si lahko predstavljamo ‒ dobri učitelji si prizadevajo ne le posredovati znanje, temveč svoje učence tudi navdihovati, navduševati, spodbujati in jih usmerjati, da bodo lahko izkoristili vse svoje zmožnosti.

Učiteljev je vseh vrst. Pri vzgoji otrok so prvi učitelji njihovi starši. Katoličani pa poznamo številne duhovne učitelje in takšne, ki vsak dan z vsem srcem darujejo svoja življenja, da bi vzgajali in izobraževali tako mlade kot malo manj mlade. Poslanstvo vsakega učitelja je oblikovati duha in srca svojih učencev v osebe, kakršne od njih pričakuje Bog.




Preberite še:
10 nasvetov Janeza Boska za vzgojo otrok

V zahvalo vsem učiteljem in učiteljicam smo izbrali nekaj navedkov, ki nas spominjajo na pomembno vlogo, ki jo učitelji igrajo v življenju naših otrok, pa tudi v družbi nasploh. Če sami poučujete, si te spodbudne besede vzemite k srcu. Če pa ste hvaležni starši ali učenci, boste morda kakšnega izmed navedkov izbrali za učitelja, ki vas je v življenju najbolj oblikoval.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


KASTELEC FAMILY

Preberite še:
Vzgoja ‒ najtežja služba na svetu?


PARENTING

Preberite še:
Starši kot vodje: zgled, zaupanje in ljubezen povezujejo


SCHOOL HAND

Preberite še:
Kaj je tisto, kar najbolj primanjkuje sodobnemu šolskemu sistemu

Tags:
šolavzgoja
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.